10 lucruri pe care trebuie sa le faci la 30 de ani


  1. Nu-ti mai petreci timpul cu oamenii cu care nu rezonezi.

Daca a contat candva pentru tine sa ai multi prieteni si o viata sociala aglomerata, dupa 30 de ani realizezi ca nu conteaza numarul prietenilor ci calitatea lor. 30+ e varsta la care ai invatat deja sa spui un "nu" hotarat oamenilor in compania carora nu te simti in largul tau, obligatiilor si activitatilor care nu-ti imbogatesc viata cu nimic. Sa setezi limite in viata ta si sa-ti petreci timpul doar cu oamenii care te inspira e cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru tine.

Poate ca la 20 si ceva de ani lumea iti pare plina de oportunitati iar experienta este atat de putina incat tinzi sa te agati de oricine iti intra in viata fara sa cantaresti foarte bine daca merita sau nu atentia ta, dar pana la 30 de ani inveti, cu siguranta, ca relatiile bune se infiripa greu si se pastreaza si mai greu, ca nu exista scurtaturi catre o prietenie adevarata si ca nu ai timp de pierdut cu oameni cu care nu ai nimic in comun.

   2. Renunti la a-ti complica singura viata.

Exista o limita de varsta de la care complicatiile nu mai dau bine. La 20 si ceva de ani iti place viata complicata. Multi oameni, multe relatii, multe nopti pierdute, multe preocupari. Vrei sa faci totul, mergi in multe directii si nimic nu e concret. La 30 si ceva de ani insa, controlul asupra propriei vieti este esential. Lucrurile iti par mult mai simple: nu faci nimic din ceea ce nu-ti place. Accepti cu seninatate ca nu poti face totul si inainte de a alege sa multumesti pe altcineva, te alegi pe tine.

   3. Locuiesti singura.

Fireste, sa locuiesti cu parintii te salveaza de la o multime de cheltuieli. Dar asta nu te va ajuta sa iesi din zona de confort si sa faci fata provocarilor vietii. Presupunand ca nu-ti poti cumpara un apartament intr-un ansamblu rezidential Bucuresti cu banii jos, e dificil sa platesti rate timp de 20-30 de ani. Dar asta te va educa, te va organiza si iti va pune in ordine prioritatile. Oricum, exista si varianta chiriei la astfel de apartamente noi Bucuresti. Sa locuiesti singura te face cu siguranta sa te simti independenta si stapana pe tine.

   4. Inveti sa te indragostesti fara sa te pierzi in relatie.

Eu una nu cred in jumatati care se cauta reciproc. Mie mi-a fost intotdeauna greu sa cred in povestile cu jumatati care se cauta reciproc. Cand esti un om intreg, corect dezvoltat si evoluat spiritual nu cauti jumatati. Cauti un partener egal si congruent cu tine, langa care sa simti ca poti sa cuceresti orice, poti sa infrunti orice.

   5. Iti construiesti un brand personal.

Brandingul personal nu este doar un lux rezervat antreprenorilor, ci o necesitate pentru oricine doreste sa fie apreciat, sa devina cunoscut prin ceea ce face si prin ceea ce gandeste. Construirea unui brand personal presupune multa rabdare, multa munca, in special cu tine insati, si iesire din zona de confort. Brandul personal inseamna sa ai grija in permanenta de imaginea ta si sa stii foarte bine ca felul in care arati, ceea ce spui si ceea ce faci te reprezinta.

   6. Ai o atitudine deschisa fata de responsabilitati si provocari.

Asta inseamna ca iti asumi propriile alegeri si propriile greseli cu tarie de caracter. Ai incredere in viata si nu te mai feresti de lectiile ei dure.

   7. Incepi sa traiesti echilibrat.

Sunt cateva lucruri in viata pe care nu mai poti sa le recuperezi dupa ce le-ai pierdut: corpul si mintea sunt doua dintre ele. Sanatatea, fie ca vorbim de cea fizica fie ca vorbim de cea psihica, nu ramane la fel. Nu putem controla efectele timpului asupra noastra, dar putem controla modul in care ne hranim. Atat fizic, cat si spiritual. O viata echilibrata implica o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice, ganduri optimiste si, in general, alegeri sanatoase in tot ceea ce ne priveste.

   8. Stii ce vrei de la viata.

Pana la 30 de ani ai trecut deja prin multe, ai experimentat multe, iar naivitatea si lipsa de directie nu-si mai gasesc rostul. La 30+ stii cu siguranta si cine esti, si ce-ti place, si ce vrei sa faci in viata.

   9. Inveti ca ceea ce posezi nu are nicio legatura cu succesul.

Faptul ca iti permiti haine scumpe, accesorii costisitoare sau vacante exotice nu te transforma intr-un om realizat. Cand insa traiesti in conformitate cu valorile tale, faci ceea ce-ti place, cand iti place si cum iti place, asta inseamna ca ai succes. Sa posezi are legatura cu consumul. Succesul are legatura cu gradul tau de multumire si implinire cu tine insati.

   10. Intelegi ca a da sansa unei relatii in care ai fost deja dezamagita tine de tine si de cat meriti sa ai. Nu mai cauti cu orice pret experiente emotionale care sa-ti anihileze orice urma de ratiune, si nu mai simti nevoia sa-ti pierzi capul pentru a simti ca traiesti.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.