2019 e despre tine


Circula acum cateva zile un text pe Facebook care suna cam asa: "astrele spun ca, daca ai fost prost in 2018, in 2019 ai toate sansele sa ramai la fel" :) Alegerea e la indemana tuturor. Insa, fara a schimba ganduri si mentalitati, anul nou va arata exact ca si cel vechi. Si daca 2018 ti-a tras un pumn in fata, 2019 va proceda la fel. Pentru ca schimbarea pe care ti-o doresti trebuie sa inceapa intotdeauna cu tine.

Eu iti doresc pentru 2019 sa te tii de promisiuni. Sa te construiesti. Sa faci lucruri care te sperie. Sa ai teluri inalte. Sa actionezi. Sa fii initiatoarea schimbarii, nu victima ei. Sa te motivezi singura si starea ta de bine sa nu depinda de nimeni altcineva. Sa te respecti pe tine mai intai si sa-i respecti pe ceilalti. Sa iei din anii care-au trecut lectiile pe care le-ai invatat si sa le aplici in noul an. Si sa inveti sa renunti. Atunci cand victoria nu-ti face nicio cinste, invata sa renunti. La oameni care nu te merita, la situatii care nu te reprezinta, la locuri in care nu te potrivesti.

Invata sa accepti ca unii oameni nu se maturizeaza niciodata. Nu-si invata lectiile niciodata, nu-si recunosc greselile niciodata, nu se schimba niciodata. Sunt oameni care-si asuma responsabilitatea pentru tot ce li se intampla si oameni cu sindromul Peter Pan. Sunt oameni pe care poti sa te bazezi in orice clipa din viata ta si oameni pe care nu i-au iubit mamele lor cand erau mici. Sunt oameni care te ridica la nivelul lor si oameni care te coboara la nivelul lor. Iar acestia din urma nu-s treaba ta. Lasa-i sa fie si mergi mai departe.

Unele situatii nu se intorc niciodata in favoarea ta. Unele lucruri merg prost si nu mai pot fi reparate, indiferent cat efort depui pentru asta. Cand ai epuizat toate variantele, cand pur si simplu nu mai ai ce sa faci, intelegi ca sunt esecuri cu care inveti sa traiesti. Ele vor sta la baza victoriilor viitoare.

Daca trebuie sa-ti demonstrezi valoarea in fata cuiva, renunta. Daca trebuie demonstrezi ce esti si cat ai de oferit, renunta. Daca trebuie sa fortezi potriviri, renunta. Daca trebuie sa explici, ceilalti nu vor intelege niciodata cat valorezi. Indiferent cat de buna esti, oamenii or sa vada intotdeauna in tine doar ceea ce vor sa vada. Sau ceea ce recunosc la ei insisi.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.