Am cati ani vreau eu sa am, in fiecare zi 3


Si poate ca astazi am chef de femeia-copil, si vreau sa ma alint, asa cum o faceam cu mama, cand eram mica. Asa cum inca o mai fac. Si poate ca maine am chef de buze rosii, si priviri languroase. Si poate ca peste cateva zile am chef de par strans bine in coada si decizii echilibrat cantarite. Sau poate ca vreau sa impart sfaturi intelepte, de parca as fi trait o viata intreaga, si-as mai avea inca una de trait. Am varsta la care-mi sta bine cu orice varsta. Si varsta mea are o multime de nuante.

Nu mi-a fost niciodata teama ca imbatranesc. N-am depasit nicicand vreun prag de varsta, de parca as fi depasit vreun prag istoric. Si n-am schimbat prefixul gandindu-ma ca intru intr-o cu totul alta lume. La treizeci de ani fara o zi, esti aceeasi cu cea de la treizeci de ani si-o zi. Fizic, si mental.

Nu stiu exact unde se afla varsta aceea despre care circula mituri. Nu stiu care e varsta de care trebuie sa ma tem. Nu stiu care e varsta standard la care incepi sa-mbatranesti.

Cred mai degraba ca anii se vad in educatia aleasa, decat in buletin. Se vad pe chip, atunci cand radiezi de fericire pentru ca te stii cea mai iubita femeie din lume. Se vad in felul in care iti asumi responsabilitatea propriei vieti, in felul in care decizi in nume propriu si in interes personal. Se vad in felul transant in care tratezi o relatie care te saraceste emotional. Si se vad, in ultima instanta, in felul in care arati - pentru ca a imbatrani frumos este o arta, iar a avea grija de tine cere rabdare si efort.

Nu cred ca a inainta in varsta este ceva de speriat. Suntem propriul nostru dusman. Ne amorteste puterea de a ne ridica dupa orice catastrofa sentimentala, cu mult inainte de aparitia primului rid. Ne moare ambitia de a ne dezvolta spiritual, cu mult inainte sa ni se increteasca pielea. Ni se atrofiaza sufletul de la atata lipsa de chimie cu cel la care ne-am oprit incrancenate, cu mult inainte ca inima sa dea semne de oboseala.

Si-asa ajungem cumva sa ne predam inainte de vreme. Sa ne purtam, sa ne inraim, sa ne amaram, sa ne simtim chiar mai batrani decat am putea sa demonstram ca suntem.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 thoughts on “Am cati ani vreau eu sa am, in fiecare zi