Cand nu poti sa schimbi o situatie, situatia te provoaca sa te schimbi


Vine cate o cotitura d'asta in viata fiecaruia dintre noi. Cate un moment in care te intorci sa privesti in urma si descoperi ca asa nu poti merge mai departe. Ca e momentul nu pentru o schimbare, ci pentru schimbari pe toate planurile. Pentru ca ceea ce ai facut sau nu ai facut te-a adus aici, si tie aici nu-ti place.

Vine o vreme cand fiecare dintre noi privim in retrospectiva. Cand intreaga viata ne trece prin fata ochilor si ideal ar fi sa ne si placa ceea ce vedem. Poate ca te intrebi frecvent despre ce e viata. Daca e doar despre jobul care te scurge de energie, despre datorii si despre relatii esuate. Poate ca te trezesti in fiecare zi sa mergi intr-un loc care de multa vreme nu-ti mai ofera satisfactii profesionale. Poate ca relatia in care esti te otraveste in fiecare zi, dar n-ai puterea sa pleci. Poate ca pierzi timp pretios si nu faci nimic pentru tine, poate ca mananci prea mult sau bei prea mult ca sa compensezi niste carente emotionale. Si indiferent cat iti doresti sa mergi mai departe, simti ca-ti lipseste puterea sa faci schimbari majore.

"You are not a tree" zice un mare adevar. Daca nu-ti convine un aspect, schimba-l. Daca nu-ti convin mai multe aspecte, problema nu-i la ele, ci la tine si la alegerile pe care le faci. Cand nu poti sa schimbi o situatie, situatia te provoaca sa te schimbi.

Problema este ca visam prea mult si actionam prea putin. Ne scapa lucrurile de sub control pentru ca ne subevaluam. Ne scapa lucruri de sub control pentru ca urcam oameni pe piedestal si ne miram dup'aia ca ne privesc de sus. Ne scapa lucruri de sub control pentru habar n-avem de propria valoare. Pentru ca ne-am incheiat lectiile de dezvoltare personala prea devreme. Pentru ca ne otravim sufletul cu nimicuri si ne scapa frumosul si importantul printre degete. Pentru ca vrem schimbare fara sa vrem sa ne schimbam.

Am fost candva, cumva, si eu la limita dintre decizie si indecizie. Si de aceea pot sa afirm clar si cu simt de raspundere ca intre nemultumire de sine si implinire e un pas cat toata China care se numeste "actiune". Nu se poate altfel. Oricat de convinsi am fi ca daca ne dorim lucruri suficient de mult, pana la urma astrele se aliniaza pe placul nostru, adevarul este ca pana nu ne miscam inspre directia in care vrem sa mergem nu se intampla nimic.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.