Cel mai fericit om din lume…


...probabil ca nu sta pe Facebook. Asa suna postarea al carei glas intelept m-a lovit de dimineata, fix cand am deschis... Facebook-ul. Si nu pot sa-i neg valoarea de adevar. Pentru ca, cumva, am senzatia ca ne apropiem de virtual si ne indepartam de viata reala. Putem sa fim oricine si orice in mediul virtual, putem sa ne metamorfozam intr-un Eu fara pata, putem sa ne luam pilula de fericire din cate-o reusita a unui om de semisucces si cvasicunoscut si putem sa ne manifestam, la randul nostru, intelepciunea prin cate-un dicton furat si caruia nu-i stapanim foarte bine sensul. Obsesia cu privire la social media este un obicei prost pe care il avem majoritatea, dar sa te uiti la pozele altora din vacanta sau la felul in care aleg altii sa-si traiasca viata nu te ajuta cu nimic sa ajungi cea mai buna varianta a ta. Pe termen lung observ cum ne pierdem treptat simtul realitatii, cum vrem victorii cat mai mari cu un efort cat mai mic si cum ne indepartam de a fi si ne apropiem de a avea. Si tarziu de tot, abia cand obosim sa investim in ceilalti mai mult decat in noi, cand obosim sa ne mai uitam in jur si ne indreptam privirea in sfarsit spre noi, descoperim ca fericirea nu-i despre zerourile din banca si nici despre sufletul pereche. E despre noi, asa cum suntem si cu ce avem.

  1. Oamenii fericiti sunt fericiti cu ceea ce au.

O sa spun chestia asta de cate ori o sa am ocazia. Prea ne vom trai fericirea cand vom avea un job mai bun, bani mai multi, o casa mai mare sau vacante exotice. Fericirea n-are nicio legatura cu bunastarea. Si bunastarea are legatura cu confortul, dar cu fericirea nu. Daca nu apreciezi ceea ce ai, nu vei aprecia nimic daca vei avea mai mult. Nu trebuie sa ai ca sa fii fericit, trebuie sa fii fericit ca sa constientizezi ceea ce ai. Si da, cred cu tarie ca ingredientul pricipal al fericirii este sa pui intotdeauna "a fi" inainte de " a avea".

    2. Oamenii fericiti se inconjoara de oameni fericiti.

Si fireste ca vorbesc aici de oamenii din viata reala. Oameni de altfel cu probleme si cu lipsuri, dar a caror energie este molipsitoare. Pentru ca esti cu adevarat fericit nu atunci cand nu ai probleme, ci cand inveti sa le gestionezi. Viata e prea frumoasa ca s-o petreci incercand sa-i convingi pe altii sa-i vada frumusetea. Eu cred foarte tare in puterea exemplului, iar partea frumoasa a vietii nu-i o materie pe care s-o poti preda altfel decat prin exemplul personal.

   3. Oamenii fericiti se bucura de viata.

Nu exista fericire profunda fara sa incetinesti ritmul in care muncesti si fara sa te bucuri de lucrurile marunte. Una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat in viata a fost sa convietuiesc cu ceea ce nu pot controla. Viata mi-a demonstrat de nenumarate ori ca ma poate surprinde in minunate feluri, doar sa-i dau voie. Cele mai mai frumoase lucruri in viata vin fara sa le cantaresti, programezi sau anticipezi, iar cei mai potriviti oameni vin fara sa-i chemi sau sa-i astepti. Cele mai simple lucruri in viata pot fi cele care iti aduc cel mai mare grad de multumire. Eu inca nu am auzit de niciun om care, ajuns la apusul vietii, sa regrete ca n-a muncit mai mult.

   4. Oamenii fericiti isi permit.

Nu, nu e ceea ce te-astepti probabil. Ce-si permit? Lucruri lipsite de valoare materiala, dar extrem de valoroase spiritual: sa fie ceea ce sunt, sa rada cu pofta, sa planga atunci cand simt nevoia, sa esueze, sa fie diferiti si unici. Isi permit sa ignore fericirea, pentru ca starile de spirit sunt problematice, si cu cat le urmaresti mai mult, cu atat te indepartezi mai tare de ele. Oamenii fericiti sunt mai putin interesati sa fie fericiti si mai interesati de linistea sufleteasca.

Majoritatea oamenilor cumpara lucruri. Oamenii fericiti cumpara experiente. Oamenii fericiti investesc in ei si in evolutia lor. Pentru ca cea mai buna investitie pe care o poti face este investitia in tine. Obisnuim sa ne punem pe ultimul loc, dupa toti ceilalti, cand ar trebui sa fim pe primul loc. Nu ne-am nascut sa muncim 8 ore pe zi, sa platim facturi si sa murim. Nu ne-am nascut nici sa-i multumim pe ceilalti, sa fim pe placul tuturor. Si nici sa iubim vreun Fat-Frumos care habar nu are de existenta noastra. Ne-am nascut sa devenim cea mai buna varianta a noastra, si nu putem fi asa decat daca investim in noi si in orice ne face placere. Incepand cu carti, cursuri, meditatie, exercitii fizice si pana la tratamente faciale pentru un ten luminosdetoxifierea spirituala si a organismului, investitia in tine e cea mai buna alegere pe care o poti face. Ca sa te simti bine, trebuie sa arati bine, si viceversa este valabila. Incepe de undeva - gasesti mai multe detalii aici. Pentru ca cea mai buna investitie pe care o poti face e in tine.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.