Central Park, Guillaume Musso


Editura: ALL
An aparitie: 2016
Traducator: Liliana Urian
Numar de pagini: 360

A fost la un pas de moarte. La 24 de ani, Guillaume Musso a suferit un grav accident de circulatie. Experienta prin care-a trecut l-a facut sa ia in calcul si posibilitatea ca viata sa sa se sfarseasca pe neasteptate.

Astazi, Guillaume Musso este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani, romanele sale inregistrand vanzari de peste 20 de milioane de exemplare. Iar eu va spun sincer ca m-am indragostit de scriitura lui Musso. Central Park este cea de-a treia carte a lui pe care o citesc, si, din punctul meu de vedere, cea mai buna. Pentru ca are de toate: este in primul rand un thriller psihologic, are actiune, are dragoste, umor si te tine cu sufletul la gura.

Am citit cartea intr-o zi de inceput de weekend. N-am putut s-o las din mana. Pentru ca te face curios, te prinde si este imposibil sa prevezi deznodamantul actiunii. Musso are un talent deosebit de a tese povesti complicate, de a te implica, de a transpune intamplari la limita fantasticului in realitate si de a le nara firesc. Actiunea se livreaza in doze mici, perfect gradata de la inceput pana la sfarsit.

Alice este o tanara politista frantuzoaica. Gabriel este un pianist de jazz. Aparent fara sa aiba nimic in comun, Alice si Gabriel se trezesc intr-o dimineata pe o banca din Central Park. Sunt legati cu catuse unul de altul, camasa lui Alice este patata de sange iar din arma ii lipseste un glont. Niciunul nu-si aminteste ce s-a intamplat. Cu o seara inainte Alice fusese in Paris, iar Gabriel in Dublin.

Cei doi protaginisti incearca sa reconstruiasca noaptea precedenta, dar indiciile puse cap la cap ii bulverseaza si mai tare. Nu se pot prezenta la politie, pentru ca aparentele ii incrimineaza, si astfel cei doi pornesc in cautarea adevarului.

Musso creioneaza frumos istoricul psihologic al personajelor. Poate si asta il face un scriitor atat de deosebit. Personajele lui Musso nu sunt numai ceea ce se intampla cu ele, personajele lui Musso au o istorie in spate care-si produce efectele in prezent.

De aici mai departe, orice as povesti despre actiune v-ar rapi placerea de a descoperi singuri deznodamantul. E o carte excelenta de vacanta, numai buna de citit pe plaja sau la piscina :)

Cartea se poate achizitiona de aici. Iar daca doriti sa vizionati si alte produse de pe site-ul producatorului, puteti incepe de aici.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.