Cum ar fi daca… 2


Nu ne-ar mai fi teama? Sa traim ca si cum n-am avea nimic de pierdut? Sa acceptam toate sansele, sa intram pe toate usile care ni se deschid fara rezerva c-am putea sa esuam? Sa ne purtam de parca n-am fi gresit niciodata, de parca n-am fi cazut niciodata? Daca vrem sa traim cu adevarat, curiozitatea trebuie sa ne conduca, nu frica.

Nu ne-ar mai pasa? Sa privim cu detasare, sa luam lucrurile asa cum sunt, fara sa facem o poveste personala din ele, fara sa credem ca in toate si in tot e vorba despre noi? Cum ar fi sa intelegem ca rautatea unora vorbeste despre ei, nu despre noi?

Am asculta de noi? Am privi in sufletul nostru, fara teama de ce-o sa gasim acolo, cum ar fi daca ne-am asculta si ne-am urma fiecare vis, fiecare pasiune?

Am iubi fara sa cerem nimic in schimb? Cum ar fi daca n-am mai cantari atat cat oferim, cat primim in schimb? Cum ar fi daca n-am mai contabiliza iubirea? Cum ar fi daca n-am mai intra in relatii noi cu toate bajajele fostelor iubiri?

Am crede ca meritam? Cum ar fi daca am avea incredere nemarginita in noi? Cum ar fi daca nu ne-am mai limita valoarea, daca nu ne-am mai spune singuri ca nu suntem suficienti de buni, suficienti de frumosi, suficienti de merituosi?

Ne-am bucura de tot ce ne inconjoara? Cum ar fi daca am trai fiecare rasarit de soare, fiecare miros de zambila, daca am fi prezenti in fiecare discutie pe care o purtam? Cum ar fi daca n-am avea nici trecut si nici viitor? Cum am trai daca n-am mai duce cu noi povestile trecutului si sperantele intr-un viitor mai bun? Cum ar fi daca ne-am arat recunostinta daruind flori? Cum ar fi daca am transmite cu un buchet de trandafiri tot ceea ce nu putem exprima in cuvinte?

Am avea tot timpul din lume? Ce-am face cu el? Cum l-am imparti, cui l-am darui? Ce-am face pentru noi, ce-am face pentru ceilalti?

N-am mai cauta vinovati? Cum ar fi daca am cauta o solutie? Cum ar fi daca, in loc de cauza problemei, i-am cauta rezolvarea? Cum ar fi daca n-am mai indrepta degetul acuzator asupra altora, daca n-am mai emite judecati de valoare, daca am lua fiecare om asa cum este el, fara sa incercam sa ne dezvinovatim pe noi prin vinovatia altora?

Share Button


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Cum ar fi daca…

 • Monica Costin

  Foarte frumos scrii draga micuța. De ce cersetoare ? Ce cerșești? Mă bucur nespus sa văd atâta talent la tine..mulțumesc pentru scrieri. Seara frumoasa.

  • ralucavigheci Post author

   Multumesc foarte mult pentru aprecieri, Monica, si ma bucur ca-ti place cum scriu.

   In ceea ce priveste numele blogului, am pornit de la premisa ca “Micuta Cersetoare” este o parte din noi. Prezenta intr-o mai mica sau mai mare masura, este exact partea aceea care are nevoie de atentie, de cuvinte frumoase, care e dependenta de cei din jur, care uneori e depresiva, care nu-si asuma responsabilitatea pentru ceea ce traieste, si care are nevoie de educatie pentru a creste si a se dezvolta independent 🙂

   O seara minunata iti doresc!