Cum te ajuta alergarea sa te dezvolti personal


Acum aproape un an nici prin gand nu-mi trecea ca as putea sa alerg distante mari. Am cochetat de cateva ori cu ideea de miscare, dar rezolutia cu privire la sport din fiecare inceput de an s-a reportat pentru anul urmator. Ani de zile am crezut ca sportul n-are multe in comun cu dezvoltarea personala. Ca una e sa te dezvolti interior si cu totul alta e sa te preocupe aspectul fizic. Am inteles insa, in timp, ca daca nu incerci macar sa-ti atingi limitele, n-ai de unde sa stii unde se afla. Am inteles ca nu poate nimeni sa te motiveze si sa-ti asigure suportul pentru ceea ce-ti doresti tu pentru tine. Am inteles ca frumusetea exterioara nu inseamna nimic fara incredere in propria persoana, dar nici frumusetea interioara nu te duce departe fara atentie si grija fata de imaginea ta. Si ca e bine sa-ti alegi cu grija cartile cu care te hranesti, spectacolele pe care le vizionezi, locurile pe care le frecventezi. Dar, la fel de bine este si sa te preocupe ultimele tratamente impotriva vergeturilor.  Si nu e nimic mai gresit sau superficial ca, asa cum te intereseaza sa ai un interior armonios si ceea ce spui sa fie in concordanta cu ceea ce faci, sa te intereseze si cauzele celulitei si metodele prin care corpultau sa fie asa cum iti doresti.

Pana la urma, nu exista decat doua posibilitati, fie ca e vorba de alergare, fie ca e vorba de orice alt lucru pe care ti-l propui in viata: sa faci lucruri care conteaza sau sa renunti. Pentru ca despre asta este, in primul rang, alergarea: despre perseverenta si seriozitate.

Alergarea te invata ca nu e vorba despre cat de bun esti, ci cat de tare iti doresti. E ca in toate celelalte domenii: succesul nu are legatura cu pregatirea. Are legatura cu atitudinea si cu capacitatea de a munci enorm pentru a obtine rezultate extraordinare.

Succesul inseamna sa parasesti zona de confort. Alergarea te invata ce inseamna o strategie pe termen lung, si sa urmezi un plan pentru rezultatele pe care ti le doresti.

Alergarea te invata ca esti capabila de mai mult decat ti-ai putut imagina vreodata. E un sentiment extraordinar sa descoperi ca esti mult mai puternica decat crezi. Ca poti sa faci lucruri despre care nu credeai vreodata ca o sa le faci. Alergarea are puterea de a schimba felul in care gandim, ne comportam si obtinem - in toate domeniile vietii noastre. Ne redefineste standardele, asteptarile si convingerile. Si ne ajuta sa intelegem propriul potential.

Ca sa castigi o competitie cu oricine altcineva pe lumea asta, trebuie mai intai sa castigi o competitie cu tine. Lumea incepe cu noi si se termina cu ceilalti, niciodata invers.

Alergarea te invata sa faci ceea ce majoritatea nu vrea. Nu exista crestere si dezvoltare personala pe cararile batatorite de altii. In orice provocare, atunci cand perseverezi sa faci ceea ce majoritatea nu face, inveti, cresti si te schimbi. Cand incerci sa te familiarizezi cu disconfortul, te confrunti cu cele mai puternice temeri. Devenim mai curajosi. Mai capabili. Dezvoltam noi competente. Oamenii care termina un maraton s-au pregatit pentru asta. Au vizualizat rezultatul. S-au familiarizat cu nesiguranta si necunoscutul pe o perioada lunga de timp. Au facut ceea ce majoritatea nu face. Au facut ceea ce era necesar pentru a obtine un rezultat extraordinar.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.