Daca ai trecut de 30 de ani …


Inseamna ca ai depasit etapa Cenusaresei in asteptarea printului salvator. Te-ai saturat de propria mediocritate si ai decis sa te salvezi pe tine, de tine insati.

Dupa 30 de ani te indrepti mai mult spre tine si mai putin spre ceilalti. Esti interesata de dezvoltarea personala, si cauti raspunsurile in propria psihologie, nu in articolele din reviste glossy. Ai aflat deja ca cei 17 pasi si jumatate despre cum sa-l vrajesti mai cu har nu dau roade pe termen lung, si niciun ingredient afrodisiac pus in mancare n-o sa-l faca sa nu mai vada lipsa unor viziuni si teluri comune. Nu mai renunti la tine si la pasiunile tale pentru o relatie. Nu iti mai pierzi identitatea, pentru a te confunda cu celalalt.

Daca ai trecut de 30 de ani, te-ai saturat de jocurile dintre cele doua sexe si preferi oricand franchetea si autenticitatea in locul manipularii si a unor promisiuni cu scadenta intr-un viitor necunoscut. Pentru nereusita unei relatii nu-l mai invinovatesti doar pe el, si intelegi ca oricat de abil si manipulator ar fi fost, tu l-ai ales, in ciuda tuturor semnalelor de la inceput.

Dupa 30 de ani, incepi sa-ti constientizezi si sa-ti respecti valoarea. Intelegi ca fericirea personala este independenta de cei din jur sau de statutul de sotie, sau de cel de mama. Incep sa se contureze si sa se implineasca nevoi adevarate, in detrimentul nevoilor-masca (sociale, etice, educationale), care au avut prioritate pana acum.

Dupa 30 de ani nu te mai intrebi pe ce pozitie te situezi in raport cu ceilalti, si nu mai simti nevoia sa daruiesti la nesfarsit, neprimind mare lucru in schimb. Ti-ai vandut deja actiunile la Uzina "Speranta", si ai decis sa-ti conturezi numai asteptari de la tine, pe care le implinesti singura. Ai inteles deci ca fericirea este o datorie personala, si ca egoismul, in doze sanatoase, e o conditie esentiala pentru succes.

Esti in perioada in care ceea ce NU vrei se delimiteaza cu usurinta, si nu te mai conduce ambitia de a impresiona cu orice pret. Nu te mai intrebi ce vor ceilalti de la tine, te intrebi ce vrei tu de la ceilalti, si pastrezi alaturi oameni frumosi, cu care imparti aceleasi ganduri si idei. Ai avut suficient timp sa-ti formezi gusturile si nu te mai multumesti cu jumatati de masura. Stii ce esti, cine esti, ce vrei si de la cine.

Intelegi ca a da sansa unei relatii in care ai fost deja dezamagita tine de tine si de cat meriti sa ai. Nu mai cauti cu orice pret experiente emotionale care sa-ti anihileze orice urma de ratiune, si nu mai simti nevoia sa-ti pierzi capul pentru a simti ca traiesti.

Daca ai trecut de 30 de ani, intelegi ca experientele pe care le-ai trait au format astazi femeia care esti. Ti-ai iertat alegerile proaste, pentru ca ai invatat lectia. Si nu regreti decat un singur lucru: ca la 20 si ceva de ani, nu ai avut mintea de-acum :)

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.