Daca as fi barbat… 2


... as iubi o femeie care traieste in fiecare zi. Cu pasiune, cu entuziasm, plina de viata. As iubi femeia care rade cu pofta, care mananca cu pofta, si care are un vis de la realizarea caruia n-ar putea s-o abata nicio iubire neimplinita. M-ar cuceri pe loc si iremediabil dac-as vedea-o preocupata de ea si planurile ei, si numai daca as sti ca ar putea sa traiasca la fel de bine si cu mine, si fara mine. As iubi-o, daca as sti ca poate ajunge si singura acolo unde isi doreste, si as urma-o instinctiv daca mi-ar propune s-o insotesc in drumul ei prin viata, doar pentru ca nativ avem aceeasi directie, si calatoria e mai frumoasa in doi.

... as iubi femeia despre care n-as putea sa spun nici cu ce iese in evidenta, nici de ce intorc capul dupa ea. As iubi o femeie daca n-as sti sa definesc la ea ceea ce mi-a atras atentia. As iubi-o, daca mai intai mi-ar fi draga fara nicio conotatie sexuala, si daca as putea s-o tin doar in brate si asta sa-mi fie de ajuns.

... as iubi o femeie care gateste cu placere. Pentru ca nimic nu se compara cu o mancare facuta cu dragoste :)

... as iubi femeia care nu cauta nici salvator si nici stapan, si as considera-o egala mea numai daca s-ar considera si ea asa. Nu m-as putea indragosti de o femeie care isi cauta jumatatea, ci de una care este un intreg, si cauta, la randul ei, un alt intreg.

... as iubi femeia care nu constrange, nu ameninta, nu santajeaza si nu manipuleaza, ci doar ghideaza cu abilitatea unei balerine. As fi nebun dupa ea daca n-ar masura, si nici n-ar compara dragostea mea. As iubi-o, daca nu mi-ar cere s-o iubesc la fel si numai daca ar intelege ca cel care iubeste diferit nu inseamna ca iubeste mai putin.

... as iubi-o pe aceea pentru care n-ar conta cand mi se daruieste. As iubi femeia care stie ca pentru un barbat nu are nicio importanta daca se-ntampla la prima intalnire sau la a cincea; daca ii place ceea ce gaseste, se va mai intalni cu ea oricum; iar daca nu, o va parasi oricum. Si-as intelege si nu m-as da nicicand batut daca m-ar refuza cu tact, doar pentru ca nu-i place abordarea, nu pentru ca si-a facut o strategie din asta.

... as iubi femeia care, din tot ceea ce are de dat, ar alege cu mare atentie sa-mi dea numai ceea ce am nevoie. Pentru ca stie cine este si ce nevoi are, si atunci le poate intui cu usurinta pe ale mele. As intelege ca-i vorba despre mine, si ca pe mine ma vrea, numai cand asteptarile mele si-ar gasi implinirea.

... as iubi femeia care nu vrea sa traiasca in filme. Si realitatea pe care i-as oferi-o ar depasi orice productie demna de Oscar, daca ar intelege ca nu e nevoie sa-mi ceara nimic. Si daca ar darui natural, firesc, frumos, fara s-o simt ca asteapta moneda de schimb.

... as iubi femeia care cunoaste sensul sintagmei "libertatea in doi", care-mi respecta nevoia de singuratate, cu care as putea sa vorbesc despre orice, cu care as putea sa-mpart nimicuri si cu care as putea sa tac deopotriva, fara sa ma plictisesc.

Daca as fi barbat, m-as indragosti de o femeie cu un suflet in care sa ma simt acasa. As iubi femeia care n-ar vrea sa schimbe nimic la mine. As fi nebun dupa ea daca mi-ar spune ca m-a vazut, cu bune si cu rele, de la inceput, si n-ar schimba nici macar un fir de par la mine. Pentru ca daca ar face-o, eu n-as mai fi barbatul de care s-a indragostit. Atunci si numai atunci, m-as simti ales doar pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce am sau pentru ceea ce pot sa fac.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Daca as fi barbat…

 • Tira Soft

  E mult de comentat la fiecare paragraf ….
  Si e uneori foarte idealist.
  Si lozincard.
  Si , se vede de la o posta ca e scris de o femeie
  Femeile nu sunt barbati .
  Nu cred ca se pot pune cu usurinta (sau deloc) in pielea unui barbat.
  O femeie (inteligenta ), poate sa inteleaga un barbat , sau barbatii in general destul de bine pana la poate, foarte bine, DAR ce ramane de neinteles , tocmai aia face pe barbati sa fie barbati si nu altceva

 • Lory

  Barbatii vin de pe Marte, femeile vin de pe Venus – John Gray – o carte simpla care e suficienta parca pentru a intelege diferentele dintre femei si barbati.