Declaratie de feminitate 1


Da, sunt femeie, si sunt mandra de asta! Sunt educata, sunt inteligenta, si profit de feminitate in fiecare clipa a vietii mele. Am gravitat intreaga viata in jurul acestui dar, si-am evitat cat am putut vestminte, situatii si exprimari care m-ar fi transformat intr-o "barbata".

Am principii solide si valori pe care mi le-am construit in timp. Am lucruri in care cred, si vise pentru care merg pana la capatul lumii. Stiu sa dau, mult si irational, fara vreo noima si fara sa cer inapoi. Stiu sa iert cu delicatete si eleganta, ca sa-mi simt sufletul mai usor, nu ca sa am o baza pentru reprosuri ulterioare. Stiu sa tac si sa visez in doi.

Nu gazduiesc tristeti inutile, resentimente, depresii si isterii. Nu cer respect, si nu cred in niciun fel de impuneri. Limitele se gasesc, mai mult sau mai putin, in fiecare dintre noi, in functie de educatia primita si de propriul sistem de valori. Acord prezumtia de nevinovatie si obisnuiesc sa dau celor din preajma mea libertatea de a se purta si exprima asa cum simt, pentru ca fara constrangeri, o vor face exact asa cum le e firea. Si in concordanta cu propria lor identitate.

Port tocuri cui si farduri discrete. Am haine monocrome si sufletu-n culori. Interiorul meu e galerie de arta. Pentru ca, se-ntampla uneori sa am momente de siguranta, si momente in care sovai. Sa am feluri taioase de a spune nu, si cuvinte ocolitoare care indulcesc refuzul. Sa rationez excesiv, sau sa nu rationez deloc. Se-ntampla, rar de tot, sa inot in ape tulburi si reci, si sufletul meu sa fie mai rece ca gheata.

Dar, in esenta, nimic nu mi-e indiferent: investesc in mine, in lucruri si in oameni. Am bucurii dintre cele mai simple: florile de cires, dulceata de nuci verzi, mirosul de tei si ploile de vara. Cred ca ajungi mai departe cu inima decat cu picioarele, si am muncit enorm pentru femeia care sunt astazi. N-am vrut nimic de-a gata. Am testat, am experimentat, am verificat. Am ajuns singura la propriile concluzii. Am cules roadele propriilor experiente. Am cazut, m-am ridicat, si-am mers mai departe. Astfel incat, nu vreau si nu pot sa accept ca eu si cele care ne-am zugravit interiorul in mii si mii de nuante - sa fim incadrate intr-o singura categorie - cardul de gaste :)

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Declaratie de feminitate