Despre bucuriile simple 2


Suntem generatia fast food, fast love, fast life. Traim prea repede, iubim prea repede si nu ne mai bucura nimic. Ne fericeste "a avea" mai mult decat "a fi", cand pe lumea ailalta luam cu noi ceea ce suntem, nu ceea ce avem. Investim in telefoane performante si conexiuni rapide, insa comunicam din ce in ce mai putin. Avem masini puternice in care stam cu orele blocati in trafic. Avem mii de prieteni virtuali care ne sunt indiferenti. Si ne purtam de parca viata asta ar fi o pregatire pentru o viata viitoare. De parca viata asta ar fi de sacrificiu, si ar urma o alta in care sa facem tot ce ne dorim si tot ce ne incanta sufletul.

Viata, dragilor, e o chestie de prioritati. Nu e despre casa si munca si a doua zi de la capat. Nu e despre rate si datorii. Nu e despre griji si probleme. E despre menirea fiecaruia pe pamant. E despre destinul pe care omul si-l face cu mana lui, e despre a merge pe propria cale, e despre a te bucura de calatorie, e despre a trai fiecare zi, nu mai multe deodata.

Cred ca vine o vreme in viata fiecaruia cand cutitul ajunge la os. Cand, obositi de alergat dupa bani, dupa faima si dupa statut social, ne hotaram in sfarsit sa traim dupa propriile reguli si in concordanta cu propriile principii. Cand, satui sa bifam obiectiv dupa obiectiv, ne decidem sa traim simplu si frumos. Cand intelegem ca boala fizica are dedesubturi mentale si emotionale.

Si abia atunci inveti sa apreciezi ceea ce iti este la indemana. Inveti ca lucrurile atat de aducatoare de bucurie in viata ta sunt dintre cele mai firesti. Inveti ca fericirea e mai mult despre "cum" decat despre "ce", e un mod de viata si nu un obiectiv. Inveti sa te bucuri de o cina in familie, de un rasarit de soare, de un concert, o piesa de teatru sau de o carte buna. Inveti ca cea mai buna companie pentru tine iti esti tu insati. Inveti sa-ti incepi ziua cu o cafea buna in fiecare dimineata. Si daca vrei sa-ti prepari chiar tu un veritabil espresso italian, gasesti aici cateva modele de espressoare care pastreaza intacta aroma cafelei proaspat macinate.

Inveti ca tu iti esti cel mai bun prieten si cauti sa te cunosti mai bine. Inveti sa te bucuri de singuratate, de o calatorie, sa-ti urmezi un vis, sa locuiesti o perioada la tara, sa te bucuri de natura si sa incerci lucruri noi. Inveti ca te bucuri de viata cand te tratezi cu grija, respect. Cand esti deopotriva atenta la ceea ce mananci si la ceea ce gandesti.

Si nu, yoga nu te scoate din situatii dificile si nici nu-ti rezolva problemele. Meditatia nu te face imun la greutati si nu-ti diminueaza durerea cand pierzi pe cineva drag. Freshul de fructe nu-ti indeparteaza lehamitea de locul de munca, atunci cand nu te regasesti in ceea ce muncesti. Dar iti dau puterea sa mergi mai departe, chiar si atunci cand simti ca nu mai poti.

Share Button


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Despre bucuriile simple