Experiment de fericire


Cele mai frumoase haine. Cele mai tari masini. Cele mai performante gadgeturi. Sunt doar o parte din lucrurile pe care ni le dorim. In realitate, ce ne trebuie ca sa fim fericiti? Sunt ferm convinsa ca fericirea nu este o destinatie. E o calatorie. Nu e ceva la care trebuie sa ajungi, e modul in care-ti traiesti viata. Cu cat alergi mai mult dupa ea, cu atat se indeparteaza mai tare. Cu cat esti mai relaxata si te bucuri de viata, cu atat iti este mai la indemana. Cu toate astea, sunt multe lucruri pe care le poti face concret pentru tine. Pentru starea ta de bine. Dintre acestea, eu am ales 7 pasi, cate unul pentru fiecare zi a saptamanii. Un moment numai al tau, in fiecare zi, e un pas inainte spre o viata traita frumos :)

Ziua 1. Pretuieste intotdeauna oamenii mai mult decat pretuiesti lucrurile. Sa investesti in cei de langa tine este intotdeauna cel mai bun lucru pe care il poti face pentru fericirea ta. Daruieste astazi tot ce-ti sta in putere sa daruiesti: un zambet, o vorba buna, o ora din timpul tau, un sfat, tot ce poti si crezi ca ajuta. Sa dai inseamna ca ai. Nu poti sa daruiesti ceea ce nu posezi. Iar daca poti sa-i faci pe ceilalti fericiti, inseamna ca esti un om fericit.

Ziua 2. Fotografiaza un moment deosebit. Fa o poza care sa-ti bucure ochii. Transforma o zi banala intr-un spectacol. Imortalizeaza un moment care te face fericita. Apreciezi, astfel, lucrurile simple si frumoase si micile momente care fac parte din viata de zi cu zi. Poate ca experienta iti este la indemana, sau poate ca va trebui sa cauti un moment despre care sa crezi ca merita pastrat. Oricum ar fi, exercitiul este o lectie in sine. Depinde doar de tine sa alegi si sa apreciezi lucrurile care te fac fericita.

Ziua 3. Multumeste unei persoane care ti-a fost alaturi intr-un moment dificil. Sa practici recunostinta este una dintre cele mai sigure cai spre fericire. Nimeni nu poate sa reuseasca singur pe lumea asta. Fiecare dintre noi avem pe cineva care ne sprijina si ne este alaturi neconditionat.

Ziua 4. Scrie-ti o scrisoare catre tine in viitor. Da, stiu, s-a demodat scrisul de mana. Insa eu tot cred ca scrisul e o experienta terapeutica. N-ai nevoie decat de plicuri si de cateva produse de birotica si papetarie. Imagineaza-te peste 5 ani si deseneaza-ti viitorul. Scrie cum ai vrea sa fii peste 5 ani, unde ai vrea sa te afli si ce ai vrea sa faci. Ce vise si ce obiective ai vrea sa atingi pana atunci. Ce asteptari ai de la tine, cea de atunci? Cu ce temeri si obstacole te confrunti si ai vrea sa le depasesti pana atunci?

Ziua 5. Intocmeste o lista cu lucrurile pe care vrei sa le faci in viata. Ai vazut "The Bucket List"? E unul dintre cele mai bune filme motivationale. Sa ai o lista cu planuri de viitor, indiferent cat de nerealiste iti par acum, te ajuta sa nu te pierzi din vedere, sa te trezesti in fiecare dimineata cu un scop si sa muncesti pentru visele tale.

Ziua 6. Complimenteaza pe cineva. Fa un compliment, sincer, din toata inima. Cand poti sa vezi frumusetea din ceilalti, vezi frumusete in tine. Intotdeauna frumusetea sta in ochii privitorului. Un compliment autentic le va face celorlalti ziua mai frumoasa, iar reactia lor iti va face tie ziua mai frumoasa.

Ziua 7. Imagineaza-ti o zi perfecta. Gandeste-te la o zi normala si imagineaza-ti in detaliu ce faci de cand te trezesti si pana noaptea tarziu. Traieste fiecare detaliu al zilei pe care ti-o imaginezi. Gandeste-te la ce faci, unde esti si cu cine iti petreci timpul. Cat de aproape esti de aceasta zi ideala in fiecare zi a vietii tale? Ce poti face azi ca sa transpui in realitate macar o parte din ceea ce inseamna o zi ideala pentru tine? Primul pas spre fericire este sa stii ce inseamna fericirea pentru tine.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.