Final de campanie “Citeste povesti!”


Va povesteam aici acum ceva vreme de Editura All si-a lor campanie "Citeste Povesti" - una dintre cele mai laudabile initiative din toate cele de care am auzit eu. Campania a inceput putin inainte de sarbatorile de iarna si s-a terminat luna aceasta. Timp de trei luni, spiridusul Pixi si prietenii lui au bucurat cu povestile lor peste 1500 de copii  din gradinitele si scolile din Bucuresti.

Pixi este un personaj strengar dintr-o serie de carticele educative, cu un design atractiv si care trateaza subiecte extrem de interesante pentru copii, de ti-e mai mare dragul sa le citesti: seria "Aventurile lui Pixi" si seria "Pixi Stie-Tot". Pixi este un spiriduş pregătit oricând de aventură. Cu căciulița lui roşie, tunica verde şi cizmulițele roşii, el este mereu dornic să afle cât mai multe lucruri noi. Pixi împărtăşeşte cu cei mici tot ceea ce află şi învață din poveştile pe care le trăieşte. De cele mai multe ori, Pixi este însoțit în aventurile lui de câțiva prieteni: ratonul Ricky, iepuraşul Talpă-Iute, ariciul Eric şi ursulețul Umberto.

Nu degeaba campania asta mi s-a lipit de suflet in mod special. Ci pentru ca uneori si noi, adultii, avem nevoie de cate-un Pixi sa ne indrume pasii catre buna-cuviinta. Sa ne indemne sa regasim bucuria lecturii, sa descoperim ca simplul fapt de a fi adult nu inseamna neaparat ca le stim pe toate sau ca le stim cel mai bine, sa reinvatam sa credem in noi, in bine si in frumos.

Cat despre entuziasmul cu care au fost primiti Pixi si prietenii lui, cred ca cel mai bine vorbesc pozele de mai jos. Pentru ca intotdeauna copiii traiesc povestile ca pe niste certitudini :)

       

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.