Fugim de esec ca dracu’ de tamaie


Doamne-fereste sa primim vreun refuz, nici ca mai incercam a doua oara... Asociem rezultatele cu stima de sine, iar in lipsa lor disociem stima de sine de propria persoana.
Mie imi plac povestile de succes ale unor oameni celebri ... care nu s-au nascut asa:) Fizic, ei arata exact ca mine si ca tine: doua maini, doua picioare, doi ochi, un nas, o gura... Diferenta e in mentalitate. Nu toata lumea s-a nascut sub o stea norocoasa, si nu tuturor astrele le-au suras de la bun inceput. Dar ca unii dintre noi stiu sa joace cu ce carti le-a dat viata, iar altii cultiva mentalitatea de victima.
Un esec e un esec atunci cand tu il vezi asa, atunci cand tu il admiti ca esec.
E deja binecunoscut faptul ca Edison a esuat de peste 1.000 ori inainte sa inventeze becul. C.S. Lewis a fost refuzat de peste 800 ori inainte sa vanda prima carte. Dr. Seuss, Margaret Mitchell, J.K. Rowling, Stephen King, Elvis Presley, Michael Jordan, Vincent van Gogh si multi altii s-au confruntat cu numeroase refuzuri inainte de a reusi. Dar oamenii astia chiar au crezut in visul lor.
E esential sa stii ce vrei, si sa crezi tu ca poti, indiferent de numarul celor care-ti spun ca nu se poate. Oamenii in general, extrapoleaza neputinta lor asupra altora. Nu conteaza de unde pleci, si nici ca ai luat start-ul mai tarziu. Important e sa stii unde vrei sa ajungi. Sa fii dispus sa risti, sa pierzi tot, si s-o iei de la capat.
Cred ca in numarul de incercari ratate sta masura a cat de tare te-ai straduit. Si sunt convinsa ca daca nu-si poti asuma o infrangere, nici cu victoria nu te poti descurca mai bine. 
Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.