Hard to get


Ne indragostim inainte de a ne cunoaste si ne pierdem interesul daca raspunsurile pe care le primim sunt goale de metafore. Ne jucam cu misterul, pitim gunoiul sub covor si tot ce ne dorim e ca momentul adevarului sa vina cat mai tarziu. Preferabil, sa ne gaseasca mai intai pe noi plictisiti, nu pe cei din jur. Si ne dezbracam mai bucurosi de haine decat de slabiciuni, defecte si vulnerabilitati.

Am invatat tarziu ca oamenii nu se cunosc dupa vorbe, si nu se evalueaza dupa bunele intentii. Ca majoritatea nu intra in relatii cu cartile pe masa. Ca fiecare isi imbraca propriul caracter in poleiala, si-l tranzactioneaza cum poate mai bine si cat poate de scump. Ca a dori numai ceea ce nu posezi sta in firea lucrurilor, si asta se poate specula. Ca lucrurile au un pret nu in functie de valoarea lor intriseca, ci in functie de efortul depus pentru a le obtine.

Cu toate astea, eu de-a "hard to get" n-am stiut sa ma joc niciodata. N-am stapanit niciodata jocul asta. N-am reusit niciodata sa-i invat regulile, asa cum n-am reusit niciodata sa invat ceea ce n-am inteles mai intai.

Sunt disponibila sau indisponibila natural, in functie de reactii spontane si independent, zic eu, de starea civila. Cred cu tarie ca naturaletea si autenticitatea bat cu succes orice tehnica de seductie amplu vehiculata si indelung studiata.

Nu pot si nu vreau sa astept nenumarate apeluri pierdute pana sa revin cu un telefon, nu pot si nu vreau sa astept nenumarate minute pana sa raspund la un sms, nu pot si nu vreau sa mimez indiferenta atunci cand sunt implicata pana in varful unghiilor. Eu nu vreau sa ma menajez ... de viata. Eu cad, ma ridic, incerc din nou sau depasesc momentul, dar nu construiesc ziduri si nu ma ascund dupa ele.

Registrul meu sufletesc depaseste tehnicile de duzina. Stiu acum ca, orice pasi predefiniti as urma, ei nu vor da roade decat pe pamant fertil. Pe terenuri aride, in lipsa unor viziuni si teluri comune, nicio tehnica de seductie si nicio mancare afrodisiaca n-ar putea sa trezeasca vreun sentiment real.

Se intampla uneori ca autenticitatea sa depinda, intr-o masura modica, si de cei din jur. Oamenii care sunt predestinati sa mearga alaturi de tine prin viata nu te vor face sa te simti gresita, si nu te vor conduce spre ideea ca trebuie sa recurgi la tips-uri pentru a-i avea alaturi. Te simti ... pur si simplu bine langa cel cu care urmeaza sa-ti imparti viata. Si acolo unde exista chimie si dragoste in aceeasi masura, nu are rost sa strici sincronizarea, mimand ca nici timpul, nici locul nu sunt potrivite.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.