Pasi mici pentru o stare de bine


Nu-i niciodata prea tarziu

Nu, nu-i niciodata prea tarziu sa-ti schimbi gandurile sau convingerile, sa incepi o cariera noua sau sa iesi dintr-o relatie care nu-ti aduce nimic bun. Nu cred in varste si in ani care trec. Nu cred nici in trenuri pierdute. Poti sa te urci oricand din mers. Ca sa fii cu fiecare zi care trece o varianta mai buna a ta, e suficient sa crezi, sa indraznesti si sa nu te auto-victimizezi. Odata cu varsta, permite-ti mai mult, nu mai putin, pentru ca fiecare varsta vine cu oportunitatile ei.

Nu inceta niciodata sa inveti

Niciodata vreo investitie in propria persoana nu va fi fara rost. Fie ca vorbim de un curs sau de lectura pe marginea unui subiect care te intereseaza, nu opri niciodata procesul de invatare. Lipsa timpului este boala omului modern, dar sa citesti si sa te educi constant este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine.

Invata cand sa spui "da" si cand sa spui "nu".

Da si nu sunt doua raspunsuri pe care trebuie sa le inveti cat mai curand posibil. Invata sa spui "da" unor situatii si unor oameni chiar si in absenta unor garantii palpabile.

Invata sa spui "nu" slabiciunilor, temerilor, egoismului. Si mai ales, invata sa spui nu atunci cand invitatia nu te onoreaza, cand ceea ce ar trebui sa faci te suprasolicita, cand oamenii pe care ar trebui sa-i accepti nu ti se potrivesc.

Uneori, refuzul poate sa fie o adevarata provocare. Dar obisnuim sa ne lasam pe noi la urma pentru ceilalti. Sa spui da e bine pana la punctul in care ignoram propriile nevoi.

Infrunta-ti temerile

Toata lumea se teme de cate ceva la un anumit moment dat. Chiar si cei mai frumosi, talentati, inteligenti si norocosi oameni. Ne temem sa incepem ceva nou, ne temem sa iesim din zona de confort, ne temem sa ne asumam riscuri, ne temem de ceea ce facem pentru prima oara. Ne temem pentru locurile de munca, pentru viata noastra și pentru o multime de alte lucruri. Teama va exista intotdeauna. Nu conteaza cat de multa experienta, incredere, recunoastere, bani sau talent ai, vei fi speriat intr-un grad mai mare sau mai mic de fiecare data cand incepi ceva nou. Dar asta ar trebui sa te motiveze sa mergi mai departe, nu sa te impiedice sa inaintezi.

Fericirea nu este a tuturor.

Toata lumea poate fi fericita numai in teorie. In practica, numai cei care si-au disciplinat mintea pot fi in mod constant fericiti, calmi si echilibrati. Numai cei ale caror minti sunt instruite si capabile de a nu duce problemele lumii pe umerii lor. Numai cei care reusesc sa-si pastreze un sentiment de bucurie, nu numai in circumstante placute, dar, de asemenea, in situatii neplacute. O persoana care reactioneaza emoțional la orice incident minor nu poate fi fericita in interior.

Relaxeaza-te

Fa-ti timp pentru tine. Ia o pauza cand te simti epuizata sau coplesita. Pentru a putea ajunge acolo unde ne dorim, avem nevoie sa ne formam si sa mentinem obiceiuri sanatoase. Plimba-te. Mananca sanatos. Iesi in natura. Fa orice te ajuta sa-ti incarci bateriile fizic, emotional, mental sau spiritual. Consuma apa de cocos, un isotonic natural care contribuie la imbunatatirea imunitatii si cresterea metabolismului, sau incearca unul din cele peste 40 de sortimente de ceai ayurvedic. Pentru ca modul in care te alimentezi iti afecteaza nu numai corpul, ci si mintea.

Sa fii ocupat creeaza iluzia de succes in ziua de astazi. Dar cat de mult succes poti avea cand esti epuizata fizic si mental, ratand micile bucurii ale fiecarei zile? Nu stiu nimic despre tine, dar eu refuz sa folosesc sintagma "sunt prea ocupata" ca scuza pentru a-mi trai viata frumos.

 

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.