Strada IT


Sunt un anti-talent in ceea ce priveste tehnologizarea vietii, si nu sunt ahtiata dupa gadget-uri in general. Dar nu pot sa nu le recunosc utilitatea, atunci cand tehnologizarea vietii presupune un echilibru, si se face fara a cadea in extreme.

Sunt dintre aceia care cred inca in functia de baza a telefonului, de a da si a primi telefoane, dar ma bucur cand telefonul imi permite accesul la propriul profil de facebook. Mi-am cumparat un monitor mai mare, si fireste ca filmele se vad altfel acum. Televizoarele de ultima generatie ofera cea mai confortabila experienta de vizionare. Tabletele sunt extrem de utile, desi eu initial am fost atrasa mai mult de functia lor de ebook reader. Si exemplele ar putea continua.

Pentru ca, dincolo de reticenta mea in ceea ce priveste tehnica moderna, nu am cum sa nu recunosc cateva avantaje detasate ale unor astfel de dispozitive. Si in primul rand e vorba de accesul la informatie. Nu stiu cata lume mai afla stirile din ziare acum, cand accesul la orice informatie se poate face extrem de facil de pe telefon. Apoi, poti sa mentii legatura cu oricine doresti. Cu cei dragi, cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult, cu cei care nu sunt in tara, cu colegii de liceu. Si, desigur, GPS-ul nu este deloc de neglijat. Pentru ca, oriunde ai pleca, acesta te asigura ca vei ajunge negresit la destinatia aleasa.

Da, atata timp cat nu exista o proportie echilibrata intre viata personala si viata on-line, este posibil ca tehnologia sa te afecteze negativ. Vocabularul se modifica, si eu una n-am suportat niciodata prescurtarile fara noima. Sunt tineri care au lacune grave, pentru ca mai mult timp in fata calculatorului, petrecut neconstructiv, inseamna mai putin timp investit in ei insisi. Nesfarsitele ore la calculator sau televizor inseamna timp mai putin pentru socializare si interactiune interpersonala.

StradaIT propune gadget-uri de ultima generatie persoanelor care stiu sa se bucure atat de interactiunea on-line, cat si de cea off-line. Celor care vor sa afle noutati despre prietenii aflati la distanta, dar si celor care vor sa se bucure de un film vazut cu prietenii in intimitatea propriei sufragerii.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.