Tu ce faci daca afli ca te insala?


Scene :)

Plangi, tipi, ameninti, santajezi. Il dai afara din casa. Pleci la mama. Iei copilul si-i spui ca n-o sa-l mai vada in veci. Devii obsedata de amanta. Cum arata, unde lucreaza, unde locuieste, cum s-au gasit? Apoi ameninti amanta. Si cate si mai cate...

STOP! Eu zic sa te opresti putin. Ia-ti un ragaz si priveste problema dintr-un alt punct de vedere.

Am auzit de foarte multe ori ca barbatii insala mai mult decat femeile. Statistica discutabila, as zice eu. Pai cu cine insala acesti barbati? Barbatii casatoriti sau intr-o relatie stabila insala cu femei casatorite sau intr-o relatie stabila. Prin urmare, numarul ar trebui sa fie aproximativ acelasi de ambele parti, si balanta echilibrata :)

Dar de ce sunt ei atrasi de aventura? De ce au nevoie de mai mult, sau de altceva?

Pentru ca asa stiu ei sa sparga rutina. Se prea poate sa nu aiba acasa nicio problema, casnicia sa fie minunata, si totusi sa-si doreasca escapade amoroase. Nu-i luam in calcul aici pe cei care spun basme despre singuratatea in doi sau casnicia lor separata, si nici pe femeile atat de destepte incat sa creada ca au in fata un exemplar masculin tinut cu forta intr-o casnicie nefericita, din care numai ele l-ar putea salva :)

O aventura extraconjugala e purtatoare, in primul rand, de adrenalina. Jumatatea feminina din aceasta ecuatie ar putea sa nu fie nici cea mai frumoasa, nici cea mai desteapta, si poate sa nu posede cele mai apetisante forme. De cele mai multe ori, conjunctura incita, nu persoanele implicate.

Si-acum, asa cum iti spuneam, ia-ti un ragaz si fa-ti ordine in ganduri. Gandeste-te bine daca iti vrei iubitul inapoi sau nu. Fa diferenta intre o aventura extraconjugala fara antecedent sau corespondent in viitor, si o relatie paralela.

Vezi in care din situatii se incadreaza escapada, si daca poti sa depasesti momentul sau nu. In cazul in care stii ca poti, verifica si in ce conditii poti.  Pentru ca primul instinct este sa-l vrei inapoi doar ca sa-i poti plati cu aceeasi moneda. Sau ca sa-i reamintesti in fiecare zi cat a gresit fata de tine, si ce suflet mare ai ca l-ai iertat.

Si acum, daca te-ai hotarat sa mergi mai departe, iti reamintesc ca o aventura isi pierde din intensitate cand iese la iveala. Cu alte cuvinte, daca el stie ca are libertatea sa faca ce vrea, sa mearga unde vrea si cu cine vrea, fara sa-l suspectezi, controlezi, verifici sms-uri, buzunarele, adresa de mess, etc, mi-e greu sa cred ca o sa se indeparteze prea mult. Eu n-am vazut pe nimeni sa vrea sa sara gardul cand poarta e larg deschisa.  Tentatia se numeste tentatie numai daca exista si o interdictie...

Sincera sa fiu, eu n-am auzit de prea multi soti care sa plece cu amanta si sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti adulterine :) Se mai si intampla, e adevarat, dar sunt exceptii. In general, daca el devine "un om liber si disponibil", si ea la fel, si se afiseaza impreuna, si formeaza un cuplu, relatia isi pierde din ingredientele esentiale: misterul, secretul. Si devine... asa, ca o casnicie :)

Sa nu intelegi insa, din cele de mai sus, ca-ti recomand sa accepti toate aventurile de proasta calitate ale iubitului tau. Dar nici nu-ti spun sa-l dai afara din casa si din viata daca situatia e singulara si daca-l vezi ca se caieste. Numai tu stii cat valoreaza relatia ta, ce poti sa accepti si ce nu. Raspunsurile sunt toate in tine :)

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.