Winter mood


Zilele sunt scurte, noptile sunt lungi si friguroase. Temperaturi sub zero grade. Ger, umezeala, atmosfera posomorata. Si soare n-am mai vazut de nu mai tin minte de cand.

Da, sunt meteosensibila, si vremea de afara imi influenteaza starea de spirit. Acum, mult mai putin decat in anii precedenti. Am invatat optimismul, si ca starea de spirit vine din interior, si n-ar trebui sa depinda decat de fiecare dintre noi. Si stiu acum sa ma bucur de fiecare anotimp.

Iarna are farmecul ei aparte. Si mie imi place ca, in serile friguroase de iarna, sa ma asez pe canapea cu o cana de ciocolata calda in mana si sa citesc dintr-o carte. Imi place sa ies la targul din Piata Universitatii. Ma imbrac bine, cu un pulover tricotat gros, intr-o culoare uni, la care asortez margele sau alte accesorii in culori vesele, si o pereche de colanti. Sa ma pot bucura de bradul mare si luminos din mijlocul orasului, de multitudinea de produse de pe tarabe, de luminitele care impodobesc orasul. Sa vad un concert in aer liber, cu capul bine acoperit sub o caciula de blana de dama, astfel incat frigul sa nu-mi stearga din bucuria evenimentului.

Cred ca iarna este, mai mult decat orice anotimp, despre socializare. E despre compania prietenilor, cu care iesi in oras la o cana de vin fiert, e despre familie, cu care te intalnesti in jurul bradului de Craciun. E despre exercitii fizice, pentru ca acum, cand iti lipseste lumina soarelui, trebuie mai mult ca oricand sa iesi din casa, si e despre exercitii mentale, pentru ca lumea imaginara din carti are un farmec aparte. E despre reintoarcerea la copilarie, pentru ca nu stiu o modalitate mai buna sa faci miscare mai sanatoasa decat o bataie cu bulgari de zapada. E despre dulciuri aromate, cu miros de scortisoara. Da, iarna e o stare de spirit :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.