Zilele amantilor 2


Asa se numeste prima carte a Corinei Ozon, si marturisesc ca nu m-am lasat pana n-am citit-o intr-o noapte. Am cumparat-o online, de pe elefant.ro, intr-un moment in care ceea ce aveam prin casa de citit nu ma mai atragea. Si oricum simteam nevoia sa citesc ceva usor.

Ei bine, cartea Corinei a fost o surpriza extrem de placuta. Eu nu prea citesc autori romani, pesemne ca am ramas traumatizata de literatura obligatorie de la scoala, dar generatia asta noua scrie bine si frumos. Si nu, cartea nu are o deosebita valoare literara, si nici nu si-a propus asta. E o suita de instantanee din vietile noastre, asa cum sunt ele, cu bune si cu rele, cu sotii, amanti si copii, cu oameni care se impart, cu situatii mai mult amuzante daca citesti despre ele, si mai putin daca esti protagonistul. Dar are haz cartea asta, si e scrisa atat de cursiv si de firesc, incat ai senzatia ca stai la o barfa, nu ca citesti o carte. Personajele sunt reale, o sa le recunosti la tine in viata, sunt colegii de birou, sunt vecinii tai, in mod sigur oricare personaj din carte o sa-ti para ca face parte firesc din viata ta, ca parca-l stii de undeva.

Corina scrie fara perdea, si fara falsa ipocrizie. Nu si-a propus sa scrie o capodopera si nici sa ia premiul Nobel pentru literatura, si-a propus doar sa aduca zambete pe fetele cititorilor, si sunt convisa ca i-a reusit. Cel putin cu mine i-a mers de minune :)

Cartea asta mie imi pare un dar minunat. Pentru persoanele din viata noastra carora vrem sa le aducem zambetul pe buze, si pentru cele pe care le regasim in personaje. Alaturi, eventual de un parfum (da, mi se pare ca merge de minune cu un parfum!), fie ca vorbim de un parfum pentru femei cand darul se adreseaza reprezentantelor sexului frumos, fie ca vorbim de un parfum barbatesc. Si se pot cumpara toate din acelasi loc: mall-ull onlie elefant.ro.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Zilele amantilor