2015 va fi un an fabulos sau nici nu va conta 2


Mai oameni dragi, stiti ce va doresc eu pentru 2015? Promisiuni de care sa va tineti! Si toate rezolutiile pe care vi le-ati propus, sa le transformati in vise implinite! Ca daca sunteti ca mine, "to do list" pentru noul an tine fix cat focul de artificii. Ca-n ianurie e prea frig pentru sala, deci sa facem sport amanam pentru martie. Si de dieta ne ocupam de saptamana viitoare, ca acum mai avem niste salata de boeuf si niste friptura de la masa de Revelion. Sau mai bine tot din martie, ca iarna nu-i chiar sezonul fructelor si al legumelor. Am mai vrea sa ne lasam de fumat, dar cum sa faci lucrurile sa se intample nu e la fel de usor ca atunci cand iti doresti doar, incercam macar sa mai rarim tigarile. La urma urmei, bunicul a trait 90 de ani si fuma de pe la 20 cate un pachet pe zi. Insa este un adevar fundamental in toate amanarile astea: ceea ce-ti doresti cu adevarat se poate intampla la fel de bine intr-o zi de miercuri a oricarei luni de exemplu. Si cred ca are mai multi sorti de izbanda. Cu conditia sa existe suficienta vointa si rabdare. Pentru ca schimbarea durabila si consistenta se petrece in timp. Iar pentru ceea ce nu vrei sa faci, nu se va gasi momentul potrivit niciodata.

Un an nou, un nou inceput. Si il traim, fiecare dintre noi, cu speranta de mai bine, mai frumos, si cu dorinta de nou in suflet. Asteptam de la noul an un job mai bun, un iubit mai atent, bani mai multi, sa scapam de cateva kilograme, sa citim, sa invatam, sau orice altceva ne mai propunem. Dar mai ales ne dorim, la rascrucea dintre ani, banal si previzibil, iubirea perfecta.

Cred ca lucrurile pe care le facem conteaza pentru noi intr-un mod indirect. Facem ceea ce conteaza pentru ceilalti. Adunam de la ceilalti experiente de viata, idei, ganduri, si le asortam cu noi. Ne impartim timpul liber intre spalat, calcat, gatit si ne conduce obsesia de a pastra un echilibru intre viata profesionala si cea de familie. Iar aprecierea celorlalti conteaza pentru noi. Le dam celorlalti de bunavoie putere asupra noastra. Ne schilodim increderea in noi odata cu cel mai mic esec, si-o facem una cu pamantul cand altii ne coboara. Uitam cum sa traim simplu si frumos, pentru lucrurile care inseamna cu adevarat ceva. Daruim bucati din noi celor din jur, fara sa stam o clipa sa aflam ce ne bucura pe noi. Ceea ce ne aduce zambetul pe buze si fericire in suflet.  Iubirea aceea pe care o tot cautam si ne-o tot dorim, iubirea in stare pura, iubirea curata, iubirea pe care fiecare dintre noi o ridica in slavi, trece mai intai prin propria persoana. Iubirea pe care o tot cautam la ceilalti e iubirea din noi.

Eu intru in 2015 cu speranta ca va fi un an fabulos. Experienta celor peste 30 de inceputuri de an imi spun ca schimbarea pe care ti-o doresti incepe intotdeauna cu tine. Ca fara a schimba ganduri si mentalitati, noul an va arata exact ca cel vechi incepand de maine. Ca fara sa stii ce vrei si unde-ti doresti sa ajungi, n-ai cum sa stii ce sa ceri de la viata. E adevarat, e mai usor sa privesti in jur decat in tine, e mai usor sa-i cunosti pe ceilalti decat sa te cunosti. E mai usor sa schimbi ceva atunci cand doare, pentru ca numai asa constientizam nevoia de schimbare. Si tocmai de-aia mi-e greu sa inteleg entuziasmul rezolutiilor de inceput de an, e greu sa doara fix pe 1 ianuarie, dar sunt incantata cand aud ca sunt si dorinte care se implinesc, si promisiuni care se tin, si obiceiuri care se schimba. Doar pentru ca cineva a vrut, si nu pentru ca ar fi fost ultima alternativa.

2015 trebuie sa fie cel mai bun an de pana acum. Altfel, ar putea foarte bine sa nu existe. Sa facem anul sa conteze, zic! N-au legatura cu asta nici prietenii, nici sefii, nici familia. E vorba doar de tine aici, si nu depinde de nimeni altcineva sa fie altfel. Daca-ti doresti un an mai bun, construieste-l. Intoarce-ti fata de la posesiuni materiale catre credinta. In tine, si in faptul ca poti. Noi, oamenii, avem nenumarate frici, dar cea care ne afecteaza calitatea vietii e frica de noi. Ne temem mai mult de noi decat de cei din jur. Ne judecam, ne autosabotam, si ne iertam cel mai greu. Si lupta pe care fiecare o duce in interior are efecte in exterior. Eu sper ca anul asta sa ne intoarcem fata catre noi. Sa credem in noi, si in minunea care suntem. Nu la modul irealist, nu fara corespondent in realitate. Doar sa credem ca suntem mai mult decat am facut pana acum, decat ni s-a intamplat pana acum, ca putem ceea ce pana acum doar ne-am imaginat, ca nu e suficient sa vrem, ci mai trebuie sa si muncim pentru ceea ce ne dorim. Dar s-avem in cap un singur gand: ca se poate, din momentul in care ne hotaram. Indiferent ca e 1 ianuarie, inceput de primavara, solstitiul de vara sau o banala zi de vineri :)

Share Button


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “2015 va fi un an fabulos sau nici nu va conta

  • trenda

    Intr-adevar, noi oamenii avem foarte multe frici: exact cum spuneai tu, ne judecam, ne autosabotam si ne iertam foarte greu… Priveam zilele acestea poze cu colegii din liceu si am observat ca in fiecare dintre aceste poze, sunt foarte serioasa… nu zambesc. Ma intreb: de ce eram asa…? De ce nu radeam? De ce incercam sa fiu serioasa…? Mereu imi era teama ca cei din jur ma vor judeca daca voi face ceva gresit, daca voi spune ceva gresit. As fi vrut sa fi stiut atunci ce stiu acum. Cu timpul, m-am schimbat – acum rad mereu, tot timpul as putea spune, chiar daca ceva nu imi place sau ceva ma apasa… As fi vrut ca atunci sa fi fost mai putin critica cu mine 🙂 ! Oricum, anul 2015 va fi unul fabulos – TREBUIE !!! Am o lista mare cu obiective de indeplinit 🙂 ! – trenda.ro

    • ralucavigheci Post author

      Lumea te judeca oricum, indiferent ce faci. N-ai cum sa fii pe placul tuturor, asta e clar. Important este sa fii pe placul tau, eu asa gandesc 🙂

      Un 2015 fabulos iti doresc si eu, asa dupa sufletul tau 🙂