Anul in care te-am intalnit, Cecelia Ahern


„Aveam cinci ani cand am aflat ca o sa mor”, asa iși incepe Jasmine povestea. Din dorinta de a umple de sens fiecare clipa, inainte ca viata sa ajunga inevitabil la termenul de expirare, Jasmine a lucrat ani de zile intr-un ritm nebunesc, fara vreo zi de concediu medical, fara sa se planga, fara sa primeasca avertismente. Mereu a fost insa prea obosita pentru a se ocupa de ea insași, printre atatea sarcini de serviciu. Acum, Jasmine are 33 de ani și a fost concediata cu șase saptamani inainte de Craciun. Conform contractului, primește in continuare salariul intreg și nu are dreptul de a se angaja in alta parte, ca sa nu plece cu informatii sensibile la concurenta. Fara serviciu, este nevoita sa faca fata celorlalte indatoriri ale vietii, pe parcursul acestei „vacante la gradina” care va dura nu mai putin de douasprezece luni. Mai presus de orice, trebuie sa aiba grija de sora ei, Heather, care sufera de sindromul Down și pe care a neglijat-o in ultima vreme. Abia acum deschide ochii catre casa și gradina in care s-a mutat de patru ani și pe care nu a apucat sa le descopere.

 

Deprimata, iși exprima revolta fata de vecinul ei, Matt, un popular realizator de emisiuni radio, pe care il detesta dintotdeauna, fara sa fi avut ocazia de a-l cunoaște indeaproape. Matt iubește in același timp doua lucruri incompatibile: familia și alcoolul. Sub ochii lui Jasmine, viata lui se indreapta vertiginos spre eșec pe toate planurile. Astfel, in pragul Anului Nou se intersecteaza destinele a doi oameni. Amandoi se afla la rascruce de drumuri. Pe masura ce noul an iși intra in drepturi, in noptile cu luna și in zilele cu parfum de suburbie, o prietenie neașteptata se leaga intre cei doi vecini.

 

Dar abia atunci cand il intalnește pe Monday, un recrutor cu ochii verzi, sfredelitori, hotarat sa ii ofere slujba ideala, Jasmine intelege ca viata ei o sa se schimbe. Uneori, trebuie sa stai pe loc pentru a face lucrurile sa se miște.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.