Bataia nu e rupta din rai 1


Mental, cred ca ne indreptam cu mare viteza spre tarile lumii a treia. Acolo unde femeile sunt mutilate in spiritul unor traditii inacceptabile. Acolo unde si o vaca valoreaza mai mult ca o femeie. Acolo unde puterea de decizie a femei se rezuma, in cel mai fericit caz, la cate kilograme de ceapa sa cumpere.

Atata timp cat jurnalisti, scriitori, formatori de opinie in general, oameni cu pretentii de creier destupat, considera ca pe lumea asta sunt femei care merita batute, si peste asta ca nici n-au dreptul sa ceara ajutor, nu vad sa mergem decat inapoi.

Sunt ferm convinsa ca de alegeri proaste ne facem cu totii vinovati. Pana la urma, fiecare dintre noi are libertatea de a alege ce crede ca-l coafeaza cel mai bine. Cred si ca cele mai proaste alegeri vin cu consecinte mai mult sau mai putin pe masura. Dar asta nu inseamna ca sunt justificate.

Cel mai trist este cand de misoginism se fac vinovate femeile. Cand femeile cred despre alte femei ca si-o cauta cu lumanarea. Si stiti de ce? Pentru ca, poate, femeile astea educa barbati. Poate sunt mame de baieti, care cresc cu iluzia superioritatii si cu gandirea asta demna de Evul Mediu. Poate croatul bataus a fost crescut de o mama pe care n-a invatat-o nimeni ca meriti respect si daca ai fusta scurta, si daca ai silicoane, si daca ai botox. Ca agresiunea, sub orice forma ar fi ea, e deviatie comportamentala, nu pedeapsa justificata in anumite circumstante.

Habar n-am cum stati voi cu idealul masculin, dar la mine, dincolo de aspectele majore ca sinceritate, autenticitate, intelegere, sunt chestiile de finete. Micile aspecte care formeaza marile caractere. Detaliile care fac diferenta. Pentru ca frumusetea unui barbat nu se defineste fizic, ci sta in frumusetea caracterului sau. In educatie, in atitudinea pe care o are, in felul in care vorbeste, in felul in care se poarta, si mai ales, in felul in care se poarta cu mine. Pentru ca notiunea mea de partener de viata depaseste statutul de locuitor de pestera. Si vreau mai mult decat sa nu bea, sa nu ma bata si sa vina cu banii acasa.

Doamnelor cu suflet frumos, invatati baietii sa isi asume responsabilitati. Invatati baietii sa nu se teama de o opinie diferita de a lor. Invatati baietii sa nu-si simta amenintata masculinitatea de o femeie. Invatati baietii sa nu le fie frica de refuz. Si mai ales, invatati baietii sa convinga prin argumente, nu prin manifestari de primata.Share Button
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Bataia nu e rupta din rai