Eu sunt femeie


... dar pot sa bat cu pumnul in masa atunci cand dreptatea e de partea mea. Pot sa-mi sustin punctul de vedere clar, raspicat si argumentat. Am principii solide si valori pe care mi le-am construit in timp. Eu sunt femeie, stiu ce vreau si stiu cum sa obtin ce vreau. Nu-mi este nimic indiferent, iar "intamplarea" nu-mi este suficienta. Nu sunt victima asteptarii, pentru mine telepatia nu functioneaza si negociez, cu cartile pe masa, pentru ceea ce vreau.

Eu sunt femeie, dar l-am citit pe Sun Tzu. Sunt puternica atunci cand sunt slaba. Eu cad, ma ridic, incerc din nou sau depasesc momentul, dar nu construiesc ziduri si nu ma ascund dupa ele.

Eu sunt femeie si vreau sa te aud spunandu-mi lucrurile verde-n fata si adevarul brut. Nu-mi place sa bat la usi inchise si nici sa caut iubirea pe terenuri aride. E perfect logic sa ne dorim ceea ce nu avem. Insa in ceea ce priveste oamenii, mi-e greu sa-mi imaginez cum poate un spate (mai mult sau mai putin lucrat la sala), intors artistic la tot ceea ce sunt, sa mi se para cumva irezistibil.

Eu sunt femeie, si inca una desteapta. Nu cred ceea ce spui, cred ceea ce faci. Vreau sa-ti testez limitele si reactiile. Vreau sa stiu care-i cel mai rau lucru la care ma pot astepta. Vreau sa stiu cata incredere incape in noi. Vreau sa stiu ce faci cu controlul atunci cand ti-l dau. Vreau sa stiu ce faci atunci cand esti sigur pe mine. Pentru ca, aparent, siguri pe noi suntem toti. Cand suntem siguri pe ceilalti se vede caracterul ales :)

Eu n-am impus in viata mea vreo limita. Nu stiu cum se face. Si nu cred ca limitele se pot impune in vreun fel. Ele se gasesc, mai mult sau mai putin, in fiecare dintre noi, in functie de educatia primita si de propriul sistem de valori.  Nu stiu cum sa ceri respect si sa te-astepti sa il primesti, doar pentru ca l-ai cerut. Cred cu tarie ca poti cunoaste cu adevarat caracterul unui om numai atunci cand il lasi liber. Si cand ii dai puterea. Iar tu te uiti detasat de pe margine, sa vezi ce face cu ea. Si ceea ce face cu ea este cel mai important barometru pentru mine. Este reperul in functie de care apreciez sau depreciez un caracter.

Eu sunt femeie si mai intai de toate nu vreau sa-ti zgudui doar patul. Eu vreau sa-ti zgudui principiile. Vreau sa te fac sa te intrebi. Ne sperie ceea ce nu cunoastem, respingem ceea ce nu intelegem. Eu vreau sa cunosc, eu caut explicatii, eu analizez. Ma atrag idei, nu forme fara fond.

Eu sunt femeie si-mi stabilesc singura valoarea. Am invatat ca fericirea personala este independenta de cei din jur sau de statutul de sotie, sau de cel de mama. Nu ma intreb pe ce pozitie ma situez in raport cu ceilalti si nici nu simt nevoia sa daruiesc la nesfarsit si sa primesc la Calendele Grecesti. Fericirea este o datorie personala, iar egoismul, in doze sanatoase, e o conditie esentiala pentru implinirea personala.

Eu sunt femeie si pentru ceea ce vreau merg pana in panzele albe. Nu-s lucruri pe lumea asta pe care sa nu le pot face eu. Sunt lucruri care nu ma intereseaza si lucruri care nu merita efortul. Dar pentru toate celelalte, eu pot sa mut muntii din loc.

Sunt femeia care face lucrurile sa se intample, care stie sa bata din tocurile cui in ritmul potrivit pentru a primi ce i se cuvine si sa spuna "nu" hotarat cu zambetul pe buze, atunci cand nu rezoneaza cu propunerea. La mine ceea ce NU vreau se delimiteaza cu usurinta si nu ma mai conduce ambitia de a impresiona cu orice pret. De mediocrii si mediocritate sunt satula pana peste cap si prefer oricand franchetea si autenticitatea in locul manipularii si a unor promisiuni cu scadenta intr-un viitor necunoscut. Nu ma mai intreb ce vor ceilalti de la mine, ma intreb ce vreau eu de la ceilalti si pastrez alaturi oameni frumosi, cu care impart aceleasi ganduri si idei. Mi-am format deja gusturile si nu ma mai multumesc cu jumatati de masura. Stiu ce sunt, cine sunt, ce vreau si de la cine.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.