Frumusetea e in ochii privitorului


  1. Frumusetea fizica e o conceptie a societatii in care traim

Se prea poate ca, dupa anumite standarde ale societatii in care traim, sa nu fim chiar etaloane de frumusete. Marilyn Monroe spunea foarte frumos: "To all the girls that think you’re fat because you’re not a size zero, you’re the beautiful one, it's society who’s ugly".

Ca orice alt lucru pe lumea asta si frumusetea e relativa. Intr-o alta parte a lumii forma corpului sau a fetei, culoarea ochilor sau a pielii, pot fi considerate standarde de frumusete. Din punctul meu de vedere, ochii si corpul sunt cai de obtinere a frumusetii interioare. In loc sa ne nemultumeasca culoarea ochilor, ar trebui sa-i folosim ca sa vedem frumusetea din oameni. In loc sa ne plangem de grasimea de pe picioare, ar trebui sa le folosim pentru a calatori in locuri in care n-am mai fost.

     2. Frumusetea vine din interior

Suna a cliseu, dar a devenit cliseu tocmai pentru ca este un adevar incontestabil. Indiferent cat de frumoasa este o persoana, intotdeauna o privire plina de rautate o urateste. Indiferent cat de frumoasa este o persoana, daca are un comportament grosolan nu o s-o perceapa nimeni ca fiind frumoasa. Si oricat de frumoasa este o persoana, daca nu lumineaza in jur cu prezenta, daca nu emana pozitivism si buna dispozitie, frumusetea nu este suficienta.

    3. Grija de sine e calea catre iubire si incredere in sine

Nu, nu este egoism sa ai grija de tine, este incredere in propria persoana. Nu este egoism sa te preferi pe tine inaintea celorlalti, pentru ca daca nu ai tu mai intai, nu ai ce sa oferi. Nu este egoism sa ai grija ce mananci, ce gandesti si cata miscare faci, este dovada de respect fata de corpul tau. Ceea ce nu-ti place la tine nu are legatura cu caracteristicile fizice.  Invata despre tine si despre lucrurile care te fac fericita. Sa faci ceea ce-ti place este primul pas catre increderea in propria persoana.

     4. Sa ai incredere in tine conteaza mai mult decat sa arati bine

Intre o persoana care arata foarte bine, dar care este extrem de nesigura si are nevoie de validare in permanenta, si o persoana care nu arata atat de bine, dar este vesela si comunicativa, oricine ar prefera cea de-a doua varianta. Sa fii frumoasa inseamna sa te simti bine cu tine. Sa n-ai nevoie de aprobarea celorlalti, sa stii cat valorezi. Ne cautam in oglinda chipul pe care ni-l dorim si suntem dezamagiti, de cele mai multe ori, de imaginea care se reflecta. Adevarul este ca nu ne cautam pe noi, cautam moduri sa ne simtim bine in pielea noastra. Pana nu ne rezolvam conflictele interioare, n-o sa ne vedem nici mai frumosi, nici mai destepti, nici mai merituosi.

     5. Sunt o multime de lucruri pe care le putem face ca sa ne simtim bine cu privire la aspectul nostru

E adevarat, nu putem sa ne modificam infatisarea in mod radical, dar putem sa imbunatatim aspectele nu care nu suntem impacati. Putem purta haine cu care rezonam si care sa ni se potriveasca personalitatii noastre. Putem sa ne construim un stil personal. Putem sa ne alegem accesoriile potrivite. O pereche de ochelari polaroid ascunde cu succes cearcanele. O pereche de ochelari de soare pentru barbati aduce un aer misterios. Putem sa facem sport, ca sa obtinem tonusul muscular pe care ni-l dorim. Putem sa practicam yoga, ca sa avem un spirit sanatos. Putem sa dormim mai mult, sa mancam sanatos, sa bem mai multa apa si multe asemenea.

 

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.