Like a lady


 

Ei spun ca trebuie sa ai maniere desavarsite, desprinse din manual. Ca trebuie sa te imbraci intotdeauna impecabil, sa vorbesti impecabil, sa te porti impecabil. Ca trebuie sa fii si mama, si gospodina, si femeie de cariera, si toate astea cu eficienta maxima. Ca trebuie sa-ti controlezi trairile, ca nu trebuie sa ghiceasca nimeni ce-i in sufletul tau, ca trebuie sa fii o femeie puternica.

Eu ma indoiesc de cat conteaza toate astea. Exista sete de femei frumoase si sensibile in lume. Exista sete de modele demne de urmat. Exista sete de suflete curate, nealterate de rigorile societatii, exista sete de armonie intre interior si exterior. Exista sete de noi insine, in fiecare dintre noi, si asta obliga la introspectie. Frumusetea se ascunde in lucrurile construite cu suflet.

Ma uit in jur, la doamnele pe care le cunosc eu. La cele care imi plac mie, si carora le-as acorda oricand calificativul de "doamne adevarate". Si vad ca nu sunt mereu scoase din cutie. Ca atunci cand sunt vulnerabile, cand nu stiu sau nu pot, nu se sfiesc s-o recunoasca si sa ceara ajutorul. Ca isi machiaza discret tenul, nu si sufletul. Construiesc punti, nu ziduri. Au invatat ca nu exista iubire cu drepturi depline asupra altor suflete; ca fidelitatea nu se cere si nu se impune; ca oamenii langa care merita sa ramai nu sunt cei pe care-i fortezi sa joace in piesa ta de teatru, ci aceia cu care iti poti construi propriul destin. Si vad ca exista pana la urma perfectiune in imperfectiune.

Si tind sa constat ca singura regula de la care o doamna nu se abate este autenticitatea. Cele care reusesc sa se prefere inaintea celorlalti n-au nevoie de manuale de comportament, nici de convingeri si legi colective. Numai atunci cand nu stii cine esti, cauti un model si-l copiezi. Altfel, alegi sa-ti faci propria cale dintr-o carare nebatatorita.

Sunt perfect de acord ca in societate nu te poti comporta ca in intimitate. Ca un anumit teatru social e absolut necesar pentru a convietui amiabil cu semenii tai. Ca lumea nu vrea intotdeauna sa-ti vada forma bruta. Si chiar daca nu exista libertate fara adevar, exista moduri diferite de a-l pune in lumina.

Lumea e plina de forme fara fond, de contur fara substanta, de femei lipsite de orice farama de feminitate. Dar nici substanta fara forma nu-i o varianta mai buna. Adevarul, fie ca ne place fie ca nu, este ca nimeni nu intoarce capul pe strada dupa sufletul unei femei. Si nimeni nu-ti vede coeficientul de inteligenta din prima. Din cand in cand, si vice-versa este valabila: frumusetea fizica ni se reflecta in suflet. Un machiaj fara cusur sterge urmele timpului de pe fata, si urmele iubirilor neimpartasite din inima. O rochie care te pune in valoare iti va deschide usa, iar increderea in tine iti va da curaj sa pasesti mai departe.

 

Nimphe.ro este un magazin on-line care imbraca femeia autentica, cea care nu vrea sa stapaneasca si nu vrea sa detina controlul cu orice pret, cea care nu se teme sa se arate sensibila si vulnerabila, cea care stie cine este si ce vrea. Pe cea pe care o functie de conducere si o rochie office nu o transforma in barbat. Pe cea care poate sa fie la fel de feminina intr-o bluza din voal sau intr-un sacou. Pe aceea care are in suflet dragostea de viata, pe cea care te inspira sa traiesti liber, pe cea care cauta perfectiunea in simplitate, pe aceea care-si alege haine care sa vorbeasca despre ea.

Iar pentru femeile care stiu ca feminitatea este o atitudine inainte de toate, iar o rochie, o camasa, o fusta isi pierd din valoare daca sunt purtate in context nepotrivit, pentru femeile care vor sa tina in echilibru nu numai aspectul interior cu cel exterior, dar si cu contextul in care se invart, exista sugestii profesioniste si utile pe blogul nimphe.ro.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.