Reintoarcere la clasici


Nu stiu cum sunteti voi, dar eu anul acesta am remarcat tendinte care merg spre clasic in mai toate domeniile importante. De la ceea ce purtam si pana la cartile care ne hranesc mintea, toate aduc in contemporan arome clasice.

Astfel ca pe lista mea de rezolutii pentru 2015 nu putea sa nu se regaseasca o reintoarcere la clasic, o aplecare interioara catre lucrurile simple, bune, frumoase si la indemana tuturor. In ceea ce priveste vestimentatia, feminitatea rochiilor simple, care urmaresc fidel si scot in evidenta linia corpului, nu poate fi egalata de nicio croiala avangardista. Cred in camasile uni si fustele tip creion pana la genunchi, pentru ca stiu ca si cel mai insipid si monocrom aspect se poate inviora cu o geanta rosie din piele, de exemplu. Cred ca feminitatea este mai mult o atitudine, si poti sa epatezi intr-o tinuta casual de exemplu, la care o geanta de laptop Pepe Jeans este accesoriul principal.

In ceea ce priveste lectura, mi-am propus sa urmez doua directii, imbinand clasicul si contemporanul. Literatura romana contemporana este pe lista mea de prioritati, pentru ca au aparut la noi scriitori care merita sa fie cititi si promovati. Si clasicii literaturii universale, cei pe care inca nu i-am citit, ca sa-mi acopar niste lacune cu care simt ca nu pot merge mai departe, si cei pe care eu i-am citit candva, acum recitindu-i cu alti ochi, alt bagaj de cunostinte si alte repere.

Printre cei pe care inca n-am apucat sa-i lecturez se numara Ernest Hemingway, caruia Editura Polirom i-a dedicat o intreaga serie de autor. Din care eu am ales "Pentru cine bat clopotele", pentru frumoasa poveste de dragoste care se infiripa in Spania, in timpul razboiului dintre republicani si fascisti, si "Dealurile verzi ale Africii", pentru ca Africa ma fascineaza de cativa ani de zile buni, si am ratat pana acum ocazia de a citi relatarea autobiografica a lui Hemingway.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.