Totul va fi bine


Si poate ca aceasta criza cu care ne confruntam nu-i rea sub toate aspectele ei. Poate ca ne invata, pe langa spalatul pe maini, si lectia despre noi. Poate ca a venit sa ne arate ca e de infinit de ori mai bine sa fim decat sa avem.

Poate ca aceasta criza vine sa ne aduca claritate. Poate ca, inainte de a fi economica, aceasta criza este spirituala. Poate ca ne arata cine suntem, ce valori avem si langa cine defilam. La ce suntem dispusi sa renuntam. Ce ne defineste si ce nu. Ce conteaza pentru fiecare dintre noi. Ce fel de oameni vrem sa fim si cu ce oameni ne potrivim. Poate ca acum vom afla lucruri pe care nu le stiam - si despre noi si despre ceilalti.

Poate ca ne arata ca n-a fost niciodata vorba de lipsa de timp. Ci doar de lipsa de interes, sau proasta organizare. Poate ca, lasati fara scuze in fata lui ce-am vrea sa fim, ne vom indrepta in sfarsit in directia in care vrem sa mergem. Poate ca, in vremuri in care mersul pana la magazinul de la colt a devenit un lux, realizam ce conteaza cu adevarat si ce nu. Pentru ca, in cele mai grele situatii nu regretam lucruri grandioase, ci micile bucurii ale vietii. Si daca ar fi sa numesc un singur aspect pozitiv al acestei crize, ar fi ca a transformat banalul in extraordinar: sa te bucuri de o plimbare prin parc, sa-ti faci planuri de vacanta, sa vezi o piesa de teatru.

Marile lectii ale vietii se gasesc in cele mai grele incercari: te ridici mai puternic dupa ce ai fost pus la pamanat. Intr-un final, totul va fi bine. Cel mai important e sa ne fie bine cu noi.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.