Planuri de vacanta


Daca n-ar fi luna Decembrie, probabil ca niciunul dintre noi n-am suporta iarna. Dar, pe mine una m-a cuprins ceva mai devreme decat de obicei febra sarbatorilor si spiritul Craciunului. Nu ma dau in vant dupa cumparaturi palpabile, si nu-mi place sa investesc in lucruri materiale. Achizitionez insa, cu mare placere, amintiri dintre cele mai frumoase, oameni si locuri care iti raman in suflet. Da, sarbatorile se petrec in familie, cu principiul asta am crescut eu, sarbatorile au un farmec aparte alaturi de cei dragi. Dar iarna asta am dor de duca, si chef sa merg cu cei dragi intr-un city break intr-un loc deosebit. Uitandu-ma pe preturile city-break-urilor de pe cocktailholidays.ro, doua destinatii mi s-au lipit de suflet: Paris si Praga.

Cochetez cu ideea unui city-break la Paris, pentru ca vreau sa traiesc putin din atmosfera cartilor lui Modiano, castigatorul premiului Nobel pentru literatura pe anul acesta. Chiar daca Parisul de astazi probabil nu mai pastreaza prea multe din Parisul boem al anilor '60, sunt ferm convinsa ca unele bistrouri si cafenele mai respira inca aerul Parisului de altadata.

Iar in city-break la Praga, as merge indeosebi pentru Targul de Craciun. Nimic nu poate fi mai frumos decat sa vizitezi de Craciun unul dintre cele mai mari targuri din Europa, fie chiar si intr-o minivacanta de un weekend. Targurile de Craciun au o poveste a lor, si-mi pare ca sunt o lume imaginara intr-o lume reala. Targul din Praga aduce povestea in plan real. Inseamna magie, inseamna culoare, inseamna brazi impodobiti, dulciuri cu gust de scortisoara, vin fiert, si mai inseamna concerte de colinde si dansuri populare.

Si pentru ca targul are loc in Piata Veche din Praga, n-as rata, pentru nimic in lume, o plimbare cu trasura, la ceas de seara, printre stradutele intortocheate, sau un concert de colinde intr-una dintre numeroasele biserici - pentru care capitala Cehiei este recunoscuta ca fiind "Orasul celor 100 de clopotnite".

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.