Femeile sunt de pe Marte


Eu cred in sufletul pereche. Cred in omul care mi-e potrivit, in cel care mi-e jumatate. Cred in omul oglinda, unul singur in lumea asta, cred in cel pe care-l privesc si ma vad pe mine asa cum sunt.

Dar cred si ca iubirea merge mana in mana cu inteligenta adeseori - altfel, pana sa-ti gasesti printul, ajungi sa saruti toate broastele.

Nu iubim o singura data in viata, desi comod asa ar fi sa fie. Dar si iubirea are termen de valabilitate uneori, si accept ca se intampla ca dragostea sa moara ... de batranete. Exista iubiri spasmodice, iubiri otravite, pe care le traiesti pana in varful unghiilor, care se nasc, te ard si mor. Dar eu cred in iubirile primitoare, in iubirile pline de sens si de intelepciune, in iubirile roditoare, in cele care te urca pana la cer nu ca sa te tranteasca inapoi pe pamant, ci ca sa-ti arate ce frumoasa e lumea de sus.

Vad viata ca pe un bufet suedez: imi pune de toate pe masa, iar eu, uneori lucid si alteori confuz, aleg ceea ce-mi place.

Cand te intalnesti insa cu omul potrivit, stii pur si simplu. Il intelegi dincolo de cuvinte, te intelege din priviri. Nu militez pentru telepatie, si sunt ferm convinsa ca ceea ce-mi doresc sa mananc la micul dejun s-ar putea sa ramana un mister daca nu fac efortul de a comunica intr-un mod concret. Insa dincolo de asta, intre marile principii de viata, ale mele si ale lui, trebuie sa existe congruenta.  "Limba mea" si "limba lui" nu sunt notiuni distincte atunci cand exprim o idee esentiala.

Nu suntem toti la fel, asta e clar. Traim diferit, intelegem diferit, iubim diferit. Dar eu refuz sa dau o sansa macar unei relatii in care e necesar sa vin cu instructiunile de utilizare dupa mine. Niciun manual din lumea asta n-o sa faca suflet pereche din barbatul nepotrivit. In relatii nu intri ca la croitor - mai tai putin de-aici, mai ajustezi de-acolo. Si in lipsa unor idealuri si viziuni comune, nu exista nicio optiune "perfect fit" care sa-l faca pe placul tau.

Cred in comunicarea simpla, fundamentala, eficienta: ofer ceea ce vreau sa primesc. Nu cred in compromisuri majore, nu cred in schingiuiri comportamentale. Acolo unde nu exista potrivire de la bun inceput, ea n-o sa se dezvaluie nici pe parcurs. Cred ca ceea ce sunt, ceea ce fac si ceea ce vreau se vede, fara sa ma gandesc cum s-o comunic. Si cred in omul caruia ii pasa de aceleasi lucruri pe pamant, in cel care-mi pricepe si cuvintele si tacerea deopotriva, cred in cel care imi face loc in suflet, nu numai in pat, si cred in iubirile care vin fara sa le cauti, fara sa le chemi. Iar cea mai de pret dintre ele vine ca un raspuns, nu ca o intrebare.

Share Button
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.