Lectia de sanatate – Arbustii care ne apara de boli


Dintotdeauna mi-am dorit o casa cu gradina mare, in care sa pot sa cultiv nu numai plante care bucura privirea, ci si din cele care fac bine organismului. Plante mai putin cunoscute, adevarate bombe de vitamine, de sanatate neprocesata si neobtinuta artificial.

Sunt, de cand ma stiu, adepta unui stil de viata sanatos si a unui echilibru in toate cele. Fireste ca ratiunea nu castiga de fiecare data, si de cele mai multe ori un ritm de viata alert ma indeamna sa gandesc pe fuga, sa mananc pe fuga, sa fac mai multe lucruri in acelasi timp si sa nu fiu prezenta in niciunul, de fapt. Dar, ca de obicei, cand viata ne copleseste, se intampla ca natura sa ne dea cate o mana de ajutor.

Am descoperit trei plante minunate. Si daca despre catina pot spune ca e mai ... neaosa, asa :) si stiam cate ceva, despre aronia si despre goji nici macar nu auzisem. Ei bine, ele sunt plantele cu buna dispozitie :)

Contin o multime de vitamine, minerale si antioxidanti, protejeaza organismul de stresul cotidian, reduc oboseala si intaresc sistemul imunitar. Goji are un continut ridicat de vitamina A, iar fructul este recomandat pentru imbunatatirea vederii, aspectului pielii, prevenirea diabetului si a hipertensiunii arteriale.

Aronia este un remediu universal extrem de bogat in antioxidanti - contine chiar de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele - si are un efect tonic general. Trateaza o parte din bolile ficatului, si diverse alergii sau boli de piele.

Sunt arbusti mai putin intalniti, sunt daruri frumoase si utile ale naturii, sunt remedii naturale pentru stresul cotidian, si mai ales, sunt la indemana tuturor :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.