Suflete pereche 3


Cel mai important lucru pe care l-am invatat despre sufletul pereche este ca nu exista. Basmul ala cu sferele aruncate de zei pe pamant, care s-au sfaramat si care se cauta de atunci e frumos, dar dupa o anumita varsta sa crezi in basme nu mai e naivitate, e prostie. Sunt frumoase povestile astea cu jumatatile ratacite, dar nu au corespondent in realitate. Pentru ca in viata asta reala in care traim cu totii, sufletele pereche nu sunt cele definite in carti. Si din milioane si milioane de locuitori ai planetei, eu refuz sa cred ca exista numai unul singur care, culmea, mi-e pus deoparte si ma asteapta undeva.

O relatie se construieste in timp si in doi. Nu sunt oameni predestinati de la bun inceput, sunt oameni care vor sa fie impreuna suficient de tare incat sunt dispusi sa ajusteze, sa se educe, sa faca lucrurile sa functioneze. Si fireste, oameni care nu sunt dispusi sa faca toate astea, sa nu-si asume nimic, si poate ca de-aia sunt si atatea relatii esuate. Oamenii aia, pe care noi ii vedem si credem sa se potrivesc perfect unul cu celalalt nu s-au nascut chiar unul pentru celalalt. Au crezut in ei si relatia lor, si au muncit pentru ea.

Nu militez pentru compromisuri majore, sau pentru a face din orice incompatibil o jumatate perfecta. Acolo unde sunt prea multe diferente, nu cred ca-i cazul sa fortam vreo potrivire. Dar nici nu exista de la bun inceput omul croit exact pe gustul nostru. Intr-o relatie, de orice fel ar fi ea, te educi, il educi pe cel de langa tine, investesti timp, investesti rabdare, investesti sentimente. Si intri cu inima deschisa. Pentru ca ai sa scoti din relatia ta exact ceea ce-ai pus acolo :)

Share Button
 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 thoughts on “Suflete pereche

  • Vera

    Sa stii ca asa am crezut si eu, pana acum 2 ani: ca povestea asta cu sufletul pereche e numai un basm, bun sa suceasca mintile oamenilor. Acum sunt in situatia sa reconsider din nou povestea asta. Exista sau nu exista suflete pereche? O sa stim vreodata? Cineva spunea (Drunvalo) ca exista, pt ca traim intr-o lume duala, bipolara. Cand un suflet vrea sa se reincarneze, trebuie sa se divida in 2 parti, una preponderent feminina iar alta masculina.
    Oricum, sa nu va inchipuiti ca intalnirea cu sufletul pereche inseamna fericirea pe lume. Uneori sufletul pereche, vine sa te invete cele mai dure lectii de viata, la care esti restant sau pur si simplu doar sa te invete ceva. Intalnirea armonioasa se realizeaza abia cand cei doi si-au invatat toate lectiile, ca sa spun asa.