Fifty Shades of Grey


Nu stiu cu ce unitate de masura putem aprecia si eticheta o carte ca fiind buna sau proasta. Cred ca pentru fiecare carte exista cititorul potrivit. Sau momentul potrivit, si dispozitia necesara.

Renumita trilogie "Fifty Shades of Grey" a prins la public, intr-un mod surprinzator. Surprinzator in primul rand pentru edituri, cunoscut fiind faptul ca autoarea a trimis manuscrisul mai multor edituri care nu i-au acordat nicio sansa. Unii au considerat ca nu merita promovarea care i-a fost facuta. Ca nu aduce nimic nou. Altii, dimpotriva au citit-o si recitit-o de nenumarate ori.

In ceea ce ma priveste, aleg, de obicei carti care-mi hranesc spiritul. Care ma imbogatesc, din care raman cu ceva din punct de vedere cultural. Care-mi extind orizontul. Dar nu refuz nici literatura "light", usurica si potrivita pentru momentele cand ti-e primavara in cap si nu vrei sa te incarci cu vreo lectura greoaie. E prea usor sa apreciezi un produs literar ca fiind bun sau prost, prea greu sa argumentezi de ce. Eu decid sa citesc o carte in functie de controversele pe care le-a iscat. O carte care nu starneste reactii puternice, atat pozitive cat si negative, e o carte care nu provoaca. Si de obicei, gasesc ceva de apreciat chiar si intr-o carte lipsita de orice valoare literara. Astfel, dincolo de prea generalele pareri pro sau contra, "Fifty Shades" are meritul de a fi o carte fundamental erotica, fara ca autoarea sa mentioneze o singura parte anatomica in toate cele trei volume.

Pe scurt, ea Anastasia Steele, studenta la filologie, ajunge printr-un concurs de imprejurari sa-i ia un interviu tanarului afacerist de succes Christian Grey. Atractia dintre cei doi este evidenta, chiar daca initial, fiecare refuza s-o admita. Anastasia e timida, introvertita si ... neinitiata. Christian are gusturi erotice foarte speciale si un simt al controlului extrem de bine dezvoltat. Christian ii propune Anastasiei un contract de confidentialitate si un set de reguli, pe care protagonista le negociaza, dar in realitate nu le respecta intocmai.

Pentru aceia dintre voi care nu au citit cartea inca, o puteti cumpara de aici.

Iar daca ati citit-o si v-a placut, pe elefant.ro gasiti o intreaga categorie dedicata acestui gen: Romance & Erotica, cartile fiind disponibile si in format ebook. Din aceasta categorie face parte si trilogia "Crossfire", izbitor de asemanatoare cu "Fifty Shades of Grey". Doar ca, usor mai umana, mai plauzibila si mai ancorata in realitate.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.