5 lectii de viata din filmul “Inainte sa te cunosc”


El este un fost bancher cu spirit de aventura. Timpul sau liber inseamna sporturi extreme si experiente impinse dincolo de limite, pana cand un accident tragic il imobilizeaza intr-un scaun cu rotile si ii rapeste dorinta de a mai trai. Will este prizonierul propriului corp, este cinic si lipsit de orice bucurie.

Ea este o explozie de culoare, fericita cu viata ei simpla si fara o directie exacta. Louisa este creativa, excentrica si perfect capabila sa faca fericit pe oricine ii sta prin preajma.

Filmul are la baza cartea cu acelasi nume a lui Jojo Moyes. Cartea a aparut la Editura Litera si o puteti cumpara de aici. Daca va intereseaza si alte produse de pe site-ul producatorului, le gasiti aici.

Timpul petrcut impreuna ii va schimba iremediabil pe cei doi protagonisti. In timp ce Lou ii arata lui Will toate lucrurile frumoase de care se poate bucura, Will o determina sa-si depaseasca limitele si sa ia de la viata tot ce are viata de oferit.

"Poti ajuta, de fapt, doar pe cineva care vrea sa fie ajutat".

Am invatat ca, oricat te-ai stradui, nu poti sa-i arati unui om ca viata e frumoasa si ca merita traita daca el nu vrea sa vada asta. N-ai cum sa-i demonstrezi cuiva surd si orb la toate cele din jur cate posibilitati are inainte si cate ar putea sa faca, daca nu e receptiv la toate astea. Poti sa te lupti cu orice, dar cu lipsa de vointa nu.

"Nu voi regreta niciodata lucrurile pe care le-am facut. Pentru ca, in majoritatea zilelor, nu avem decat amintirile"

Traieste cea mai buna viata posibila. Aici, acum, cu cartile pe care le ai. Pentru ca poti sa-ti faci toate planurile din lumea asta, dar viata are felul ei de a te surprinde si de a-ti da intr-o secunda toate planurile peste cap. Tot ce ai este momentul prezent. Insa nu lasa neprevazutul sa te opreasca din a face tot ceea ce-ti doresti. Pastreaza tot ce-i mai bun din orice situatie, indiferent ca e vorba de rezultatul final sau de experienta. In viata unele oportunitati se ivesc o singura data. N-ar trebui sa regreti nimic din ceea ce faci, ci mai degraba sa apreciezi lectiile pe care le-ai invatat.

"Unele greseli... pur si simplu au consecinte mai mari decat altele. Dar tu nu trebuie sa lasi rezultatul unei greseli sa te defineasca. Tu, Clark, ai posibilitatea de a alege ca asta sa nu se intample."

Ne preocupa mai mult trecutul decat viitorul si asta e motivul real pentru care ceea ce a fost ne compromite ceea ce va fi. Trecutul e istorie. Are valoare de experienta si atat. Invata din el si mergi mai departe. Lucrurile merg in directia in care vrei tu sa mearga. Intotdeauna ziua de azi e momentul zero, intotdeauna astazi o poti lua de la capat si poti face totul in alt mod.

"Depaseste-ti limitele. Nu ramane pe loc. Traieste."

Nu ar trebui sa facem sa conteze lucrurile cu care ne umplem ziua, ci sa ne umplem ziua cu lucruri care conteaza. Intensitatea cu care ne traim viata e mai importanta decat numarul de ani pe care ii traim. Sa ramai in zona de confort inseamna sa nu traiesti nimic nou. Sa ai parte de aceleasi experiente care nu te ajuta sa te dezvolti.

"Sa nu ramai niciodata intr-o relatie care-ti ofera mai putin decat meriti."

Mult prea des ne trezim captivi in cate-o relatie doar pentru avem impresia ca e mai bine decat sa fim singuri. Alegerile confortabile sunt cele mai proaste alegeri. Daca cel de langa tine nu te transforma intr-o versiune mai buna a ta, nu merita timpul si energia ta.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.