Saptamana trecuta a avut loc Salonul International de Carte Bookfest, cel mai important eveniment destinat iubitorilor de carti. Au fost peste 200 de edituri participante, care s-au intrecut in oferte, noutati, campanii sociale si lansari. Printre acestea, editura mea de suflet - Editura All - a dat tonul atmosferei de sarbatoare cu cadouri, surprize, preturi speciale si campania "cartea in asteptare".
Diva editurii a fost, cu siguranta, "Cum să te îndrăgostești", de Cecelia Ahern
Trecând într-o noapte pe un pod din Dublin, Christine Rose întâlnește un străin: pe Adam, care se pregătește să se arunce în gol. Ca să-l facă să se răzgândească, îi propune un târg: dacă Adam își amână cu două săptămâni gestul disperat, ea o să-i arate că viața face toți banii.
Dar timpul nu stă în loc. Termenul se apropie cu fiecare clipă, iar Christine își dă seama că nu-și poate ține promisiunea, aşa că va trebui să recurgă la metode disperate. Noul roman al Ceceliei Ahern te ține cu sufletul la gură până la ultimul rând, oferind surpriză după surpriză şi… câteva reţete simple, care îţi fac sufletul mai bogat.
Celelalte carti minunate care au ocupat podiumul editurii au fost:
1. "Petru cel Mare. Viaţa şi lumea lui", de Robert K. Massie
Lucrarea a câştigat premiul Pulitzer în 1981 în cadrul secţiunii Biografii şi Autobiografii.
Robert K. Massie prezintă detaliat viaţa acestui captivant personaj istoric şi evidenţiază evenimentele cruciale care au transformat un băiat într-o legendă, inclusiv călătoriile sale incognito prin Europa, curiozitatea sa de nepotolit faţă de obiceiurile occidentale, obsesia pentru mare şi constituirea măreţei flote ruseşti, modul în care a creat o armată de neînvins şi relaţiile sale cu cei pe care i-a iubit cel mai mult: Ecaterina, iubita sa tandră, şi Menşikov, prinţul fermecător şi lipsit de scrupule care a ajuns la putere prin intermediul prieteniei cu Petru.
Impetuos și încăpățânat, generos și crud, afectuos și neiertător, Petru cel Mare este adus la viață în rândurile acestei cărți în toată măreția lui.
2. "Exploratorii", Erin Hunter
Vol. 1, "Începutul aventurii"
Vol. 2, "Lacul Marelui Urs"
Trei pui de urs – un grizzly, un urs polar și un urs negru – pornesc cu mult curaj într-o călătorie plină de peripeții, care îi va purta de pe culmile abrupte ale Munților Stâncoși până în pustiul înghețat al Oceanului Arctic. Într-o lume profund transformată de activitatea iresponsabilă a oamenilor, cei trei pui vor descoperi că marea provocare a expediției lor stă nu atât în primejdiile care pândesc la tot pasul, cât în dificultatea de a învăța, fără sprijinul nimănui, ce înseamnă să fii cu adevărat un animal sălbatic.
3. "Arta de a găsi dreapta măsură. Cum să te bucuri de viață", de Anselm Grün
Alergăm în fiecare zi pentru a câștiga mai mult și pentru a ne simți mai mulțumiți. Avem sute sau mii de prieteni pe Facebook, casă, mașină, serviciu, dar nu suntem mulțumiți. Iar nemulțumirea ne îmbolnăvește, sufletește și trupește. Dar cum să fim mulțumiți? Anselm Grün, cel mai iubit autor de literatură spirituală din Germania, ne arată calea cea mai ușoară, învățându-ne cum să abordăm problemele vieții cotidiene pentru a fi mai senini, mai puțin stresați, mai sănătoși, mai mulțumiți și, desigur, fericiți.
4. "Sub semnul lui Dylan", de Enrique Vila-Matas
Vilnius este un tânăr de treizeci de ani care aspiră să fie un pierde-vară desăvârșit. Toată viața s-a aflat în umbra tatălui său, scriitor de succes, și a lui Bob Dylan, de care îl apropie o asemănare pur fizică. Vilnius se află într-o permanentă căutare: a autorului unui citat obscur și a celui care, poate, i-a ucis tatăl. Căutările îi poartă însă pașii spre un om care nu mai caută nimic, un scriitor care, deși a hotărât să se retragă de pe scena literară, întrezărește cu ajutorul lui Vilnius prilejul de a scrie cartea visurilor sale. Destinele celor doi se ciocnesc și se suprapun într-un „carnaval ironic și viclean“, care pune în scenă versatilitatea personalității noastre.