Respira!


Bai, deci in viata asta e vorba despre mult mai mult decat despre a gasi pe cineva care sa te iubeasca. Sau despre a fi trista ca cineva te respinge. Drumul pe care-l ai de parcurs in viata este suficient de lung ca sa te descoperi fara sa speri ca neaparat cineva se va indragosti de tine. Da, sunt perfect de acord ca viata fara iubire e fada si anosta, dar cred ca e vorba in primul rand de iubirea fata de propria persoana. Iubirea de ceilalti n-are sens acolo unde nu exista dragoste de sine mai intai.

Obisnuim sa ne punem pe ultimul loc, dupa toti ceilalti, cand ar trebui sa fim pe primul loc. Nu ne-am nascut sa muncim 8 ore pe zi, sa platim facturi si sa murim. Nu ne-am nascut nici sa-i multumim pe ceilalti, sa fim pe placul tuturor. Si nici sa iubim vreun Fat-Frumos care habar nu are de existenta noastra.

Imbraca-te pentru tine, aranjeaza-te pentru tine, traieste pentru tine si nu fa din ceilalti un scop. Nu trebuie sa te placa toata lumea, asa cum nu trebuie nici tu sa placi pe toata lumea. Nu trebuie sa te accepte ceilalti, trebuie sa te accepti tu.  Da-ti timp sa fii trista daca asta simti, da-ti timp sa fii furioasa. Contrar goanei dupa timp, avem de fapt tot timpul din lume. Sa ne plangem neimplinirile pana se risipesc, sa respiram, sa stam de vorba cu noi insene si sa ne cladim fericirea treapta cu treapta. Avem timp si e absolut necesar sa ne acceptam asa cum suntem, inainte de a creste si de a ne dezvolta.

Vrem sa fim cei mai buni, sa fim validati, sa fim recunoscuti, sa fim iubiti, dar in realitate nu asta ne face fericiti. Sa faci ceea ce-ti place, doar pentru ca-ti place si fara niciun alt motiv; sa petreci timp cu familia; sa-ti ocupi timpul cu cauze in care crezi; sa iesi la o cafea cu o prietena buna; sa vezi o piesa de teatru, sa citesti o carte, sa vizitezi locuri deosebite, astea sunt lucruri pentru care merita sa traiesti.

Nu, e adevarat, timpul nu le rezolva pe toate. Timpul n-o sa-ti rezolve problemele. Dar iti da ocazia sa-ti tragi sufletul. Sa reconsideri cine esti si incotro te indrepti. Da-ti timp sa fii acolo unde esti si sa simti ceea ce simti.

Ai incredere ca poti sa faci schimbari majore, incepe cu obiective mici si construieste mai departe, traieste in prezent, nu evita problemele, increde-te in instinct, asuma-ti riscuri, traieste-ti visul, renunta la "as vrea" si "ar trebui", pleaca din locuri si de langa oameni daca nu mai gasesti motive sa ramai, razi de cate ori ai ocazia, asculta mai mult decat vorbesti, invata ca nu-ti trebuie averi materiale sa fii fericita, fa pasi mici in fiecare zi - dar asigura-te ca te indrepti in directia in care iti doresti sa mergi, ai rabdare cu tine, fa ceea ce-ti place - doar pentru ca-ti place. Si mai ales, acorda-ti timp sa inveti despre tine. Unul dintre cele mai pretioase daruri pe care ti le poti face este sa afli mai multe despre tine - sa descoperi ce-ti place si ce nu, sa-ti setezi standarde ridicate si sa stii care-ti sunt limitele.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.