Alegerile mele de la Kilipirim


Incepand de astazi si pana pe 1 noiembrie se desfasoara Kilipirim. Targul de carte are loc in Unirea Shoping Center, etajul 2, Aripa Calarasi. Intrarea este libera, iar programul este de la ora 10 la ora 21.30.

Cum respectivul targ este o ocazie deosebita de a achiziona carti la preturi substantial reduse, i-am facut o vizita in prima zi de deschidere. Am gasit acolo Polirom, Humanitas, Nemira, Editura Prut, Editurile Aramis si Minerva, Herald, Editura For You, Editura Litera, Casa de Pariuri Literare, House of Guides, Editura All, Corint, RAO, Curtea Veche si Editura Trei. Toate editurile prezente la targ au pregatit reduceri de minim 30 %, maxim 90% si cateva edituri au standuri cu carti la pret de 5 lei si 10 lei. Cartile din sectiunea Noutati insa nu prea se bucura de reduceri :)

Iata alegerile mele de la Kilipirim 2015:

De la Editura All, cele 4 carti ale Ceceliei Ahern - "Anul in care te-am intalnit", "Intalnire cu viata", "Cum sa te indragostesti" si "Suflete pereche". Pe una dintre ele o am, dar celelalte trei sunt numai bune de cumparat, mai ales ca pretul lor e cu minim 30% mai mic decat in librarii. Asta pentru ca am descoperit-o pe Cecelia de curand, iar cartile ei sunt adevarate lectii de dezvoltare personala.

De la Editura Polirom, "Paianjenul Alb" si "Ingropati in cer". Asta pentru ca, dupa ce-am vazut "Everest", m-am ales cu gusturi literare noi. Aveam o pasiune mai veche pentru jurnalele de calatorie, dar despre alpinisti si exploratori care ating limita rezistentei umane n-am mai citit pana acum. Din acelasi motiv as fi ales de la Humanitas "In aerul rarefiat", cartea care a stat la baza filmului "Everest", dar nu am gasit-o.

De la Nemira mi s-a lipit de mana cartea lui Julian Barnes, "Iubire etc.". De cartile lui Barnes am tot auzit numai de bine, dar n-am citit pana acum nimic. Ei bine, a fost suficient sa deschid cartea si sa incep sa citesc, ca nu m-am mai putut opri. Din cate am inteles eu, e o carte minunata cu care sa-mi incep incursiunea in universul lui Barnes. La Editura Trei am gasit o comoara de carte pe gustul meu - "Second Life", un thriller psihologic care promite mult. Oricum, cei de la Editura Trei sunt de departe cei mai tari la carti psihologice, iar cartea lui Watson e proaspat iesita de la tipar. De acelasi autor am citit "Inainte sa adorm" si pot sa spun ca subiectul e foarte bine construit iar suspansul e gradat perfect.

Si m-am limitat la astea deocamdata, dar pana duminica probabil ca o sa mai dau o tura pe la targ. Daca treceti si voi, neaparat sa-mi spuneti ce v-ati luat :)

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.