Oameni mari


Ce lacuna grava imi pare sa fii in permanenta nemultumit, bombanitor, sa n-ai un tel si-un drum de urmat. Sa n-ai o pasiune a ta, sa nu-ti placa nimic, sa nu traiesti decat pentru mersul la serviciu, sa nu mai existe altceva in viata ta, sa nu visezi la nimic. Sa nu vrei sa devii, sa vrei doar sa detii. Si poate ca as putea, cu suficient efort, sa-i inteleg pe cei care inca nu au gasit ceea ce le face inima sa vibreze, dar refuz sa ma inconjor de oameni pe care nu-i preocupa nimic pe lumea asta.

Nu stiu nimic despre tine, dar pe mine am ajuns sa ma cunosc putin. Felul in care imi traiesc viata, lucrurile care imi atrag atentia, discutiile la care particip, conflictele pe care le intretin sau le evit, felul in care imi ocup timpul, muzica pe care o ascult, filmele pe care le vizionez, cartile pe care le citesc, toate astea vorbesc despre mine. Lumea e plina de oameni blazati, iar eu nu vreau sa fac parte din categoria asta. Nu-mi plac cliseele, nu-mi plac sabloanele, si nu suport sa fiu masurata dupa standardele unei societati care respinge tot ceea ce nu-i seamana. Nu vreau sa fac lucruri banale si sa ma pierd in mediocritate. Nu vreau ca peste ani si ani sa ma uit in urma cu regretul ca lucrurile carora le-am dat cea mai mare importanta erau de fapt prea putin importante, iar cele carora nu le-am acordat nici timp, nici atentie, erau esentiale. N-ai cum sa mergi inainte, cu zambetul pe buze si privirea senina, gata sa infrunti o noua zi, atunci cand ziua cea noua poarta aceleasi vechi elemente. Cand ziua contine numai lucruri pe care "trebuie" sa le faci, si nimic din ceea ce vrei, iti place si te bucura, degeaba invoci norocul, soarta si destinul. Vinovatul este in alta parte.

In fiecare dintre noi exista capacitatea de a face absolut orice. Dar oamenii cu adevarat mari sunt cei care si-au creat propria viziune asupra viitorului. Cei care au inteles ca este necesar sa visezi frumos, dar nu este si suficient. Fara initiativa si perseverenta visele nu se transforma in realitate, oricat ne-am dori noi sa ni se intample minuni. Fara preocupare si interes pentru lucrurile care ne inconjoara, zilele ne sunt anoste si nimic nu se traieste la superlativ.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.