Pauza de seriozitate


Daca si oamenii mari ar sti sa se joace, lumea ar fi mai frumoasa. Problemele ar fi mai usor de rezolvat. Si nimic nu ni s-ar mai parea fara deznodamant. Pentru ca, in universul plin de imaginatie al copiilor, totul se termina intotdeauna cu bine.

Daca am sti uneori sa ne luam pauza de la seriozitate, sa zambim mai des, zilele nu ne-ar mai fi atat de fade si lipsite de sens.

Aparent, tehnologia ne-a imbunatatit viata. Dar avem telefoane care mai au putin si ne gatesc masa de seara, comunicam prin sms-uri laconice, aflam noutati despre prieteni de pe facebook, si avem prea putine cuvinte pentru noi fata in fata. Citim din biblioteci virtuale, crestem ferme virtuale, dezvoltam afaceri on-line, facem shopping on-line. Toate astea, in ideea de a salva timp. Si eu ma intreb ce facem cu timpul salvat? La ce ne trebuie, daca nu stim sa ne bucuram de el? Poate ca unii dintre voi mai merg la teatru, mai viziteaza un muzeu, mai pleaca intr-o excursie, dar si atunci, pierdem momente importante incercand sa imortalizam momentul. Sa-l fotografiem "pentru posteritate", cand cele mai frumose momente in viata sunt cele care iti raman in suflet.

Mai rau este ca ai nostri copii vor creste la fel. Nu vor sti cum se joaca "Elasticul" sau "Ciresica", vor fi insa cei mai buni la jocuri de strategie virtuale. Nu vor auzi de "Piticot". Nu se vor juca "Leapsa", nici nu vor topai la "Sotronul". Si vor creste oameni mari, care vor respinge orice forma de distractie, lipsiti de jovialitate si de cai de comunicare.

Best Kids le reaminteste copiilor cum sa fie copii. Jucariile de la Best Kids sunt alternativa mai sanatoasa a jocurilor online. Jucariile Star Wars si Jucariile Hello Kitty stimuleaza creativitatea si imaginatia. Eu vad din ce in ce mai des copii la varste foarte fragede, jucandu-se pe telefoane, tablete si alte gadget-uri. Si nu pot sa nu ma gandesc ca la varsta la care nu poti discerne ce-ti face bine si ce nu, ei se indeparteaza treptat de prieteni si de o conversatie banala, si devin din ce in ce mai stangaci in socializare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.