Tu pentru ce te dai jos din pat dimineata?


Da, chiar asa, pentru ce? Pentru ca suna ceasul si trebuie sa mergi la serviciu, sau pentru ceea ce-ti place? Te trezesti imediat, cu zambetul pe buze? Sau zambetul apare doar in week-end?
"Fa ceea ce-ti place si n-o sa trebuiasca sa muncesti nici macar o singura zi din viata ta."
Urmeaza-ti visul. E esential ca pasiunea sa-ti fie job, dar daca nu se poate de la inceput asa, fa-le in paralel. Gaseste o parte buna la job-ul tau, iar din pasiune nu urmari sa castigi bani. Cand faci ce-ti place, ajungi expert, si asta cu timpul o sa-ti rotunjeasca veniturile.
Probabil o sa-mi spui ca nu ai timp. Casa trebuie sa fie curata, mancarea gatita si copilul spalat si culcat. Eu nu am inca un copil, deci as minti sa-ti spun ca stiu cum e. Dar stiu ca parintii nostri au crescut 2-3 copii. Mama mea, ca si mama ta probabil, alerga intre serviciu si casa, avea o multime de alte responsabilitati, si nu stiu cum reusea, dar isi facea timp pentru toate :) Si era in permanenta cu zambetul pe buze.
Eu ani de zile m-am confruntat cu o lipsa acuta de timp. Am realizat destul de tarziu ca timp aveam, era doar prost gestionat si imi servea ca scuza unor planuri duse pana la jumatate. Si pentru Einstein, ziua tot 24 de ore avea :)
"Nu exista scuze pentru o viata traita prost."
Si nu cred ca e vreo persoana pe lumea asta fara abilitati specifice. N-o sa gasim doua persoane identice, asa ca in mod sigur tu ai un lucru pe care il poti face mai bine ca oricine altcineva. Poate nu l-ai gasit inca, poate nici n-ai cautat, dar te asigur ca exista si te invit sa-l gasesti. Pentru ca nu poti sa excelezi decat in ceea ce ti se potriveste.
E trist sa dispunem de abilitati despre care nu stim ca exista in propria persoana. Suntem singurii responsabili de dezvoltarea noastra si avem nevoie sa ne dezvoltam multilateral.
Deci iti place sa gatesti? Gateste! Iti place sa tricotezi, sa desenezi, sa dansezi? Apuca-te de treaba! 10 minute azi, 15 maine, te asigur ca vor face minuni pentru buna ta dispozitie :)
Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.