Citeam acum cateva zile despre o domnisoara care, la varsta de 20 de ani, a fost diagnosticata cu o boala cumplita - scleroza multipla. La vreo doi ani dupa ce a fost diagnosticata cu aceasta boala, intrebata fiind ce i-ar spune bolii daca ar fi fata in fata cu ea, fata a raspuns: "Mi-ai salvat viata".
A fost unul dintre cele mai puternice mesaje pe care le-am citit vreodata. Pentru ca, in cateva cuvinte atat de simple, se ascunde esenta a ceea ce facem noi: nu ne indreptam catre noi insine decat in marile momente de cumpana ale vietii. Si, pentru cei mai multi dintre noi, e nevoie sa apara o tragedie ca sa ne oprim din goana dupa bani, faima, capital de imagine. E nevoie de o tragedie ca sa ne dam seama ca avem prioritati setate total aiurea.
E adevarat, suntem ceea ce mancam. Poate ca suntem si ceea ce imbracam, avand in vedere ca imaginea conteaza si vinde in ziua de azi. Vinde prima impresie doar, ca pe celelalte le facem cu ceea ce scoatem pe gura. Dar pana la urma, suntem ceea ce gandim. Si poate ca n-ar fi rau sa acordam sufletului cel putin la fel de multa atentie ca aspectului fizic. Ar trebui sa mergem cu sufletul la spa asa cum mergem la coafor. Ar trebui sa ne netezim temerile cu lejeritatea cu care ne intindem parul cu placa. Ar trebui sa acordam sufletului aceeasi atentie si migala pe care le avem cand ne calcam camasile. Ar trebui sa ne coloram interiorul in aceleasi nuante frumoase si naturale cu care ne fardam.
Echilibrul pe care ne straduim sa-l mentinem, identitatile pe care le furam, personalitatea pe care o negam, visele la care renuntam lasa urme adanci in interior. Ne imbracam corpul si umblam cu sufletul dezbracat. Toate fricile excesive, trecutul care ne conduce viitorul, toate asteptarile pe care ne straduim sa le implinim, toate renuntarile noastre isi pun amprenta la nivel spiritual asupra starii de sanatate. Ne schilodim respectul pentru propria persoana la prima critica pe care o primim, mentinem un zambet tamp si fals cand nu ne e bine si mergem mai departe intr-o inertie care nu ne da de gandit.