Avantajele unui Ebook Reader


Cum sunt clasica in gusturi, si mai ales in ceea ce priveste cartile, am respins mult timp ideea unui ebook reader. Dar cum toate lucrurile pe lumea asta au un inceput, nu pot sa spun ca nu-i recunosc avantajele. Mai ales ca nu trebuie neaparat ca ebook-ul sa inlocuiasca cititul clasic, unul poate sa vina minunat in completarea celuilalt.

Eu una citesc pe unde apuc: in masina, in metrou, la coada cand achit facturi. Si tocmai de aceea, cel mai mare avantaj pe care il poate avea un dispozitiv electronic de citit este portabilitatea lui. Este foarte usor - majoritatea cantaresc aproximativ 200 de grame. Si pot stoca mii de titluri intr-un e-reader, el putandu-se compara mai degraba cu o biblioteca intreaga.

Am acces la carti oriunde. Fie ca vreau o carte de Andrei Plesu, fie ca vreau de exemplu un dictionar latin-roman, pot achizitiona cartea imediat, si am acces la ea pe loc.

In plus, un e-book reader are ceea ce o carte clasica nu are: lumina necesara lecturarii pe intuneric. Pentru ca, pe langa faptul ca au ecrane cu cerneala electronica si fac din lectura o experienta relaxanta, aceste dispozitive sunt accesorizate cu lumina care imi permite sa citesc pe intuneric.

Un alt aspect deloc de neglijat este perisabilitatea cartilor in timp. Cartile in format electronic nu se deterioreaza niciodata. Si in format electronic le poti modifica marimea si culoarea literelor pana la nivelul la care citesti confortabil. Poti sa variezi intensitatea luminozitatii ecranului, astfel incat cartea ta in format electronic sa semene cu o carte tiparita. Nu mai ai nevoie nici de semne de carte, pentru ca fiecare carte memoreaza automat pagina la care ai ramas cu cititul. Si chiar si accesul la informatie e mai usor in cazul cartilor electronice. Pentru ca nu mai trebuie sa rasfoiesti pagina cu pagina pana ajungi la fragmentul dorit, e suficient sa cauti, pe baza unui cuvant cheie sau a unui grup de cuvinte, in bara de cautare "Find".

Da, poate ca un ebook reader nu inlocuieste cartea clasica, dar o completeaza armonios, pentru a face din citit o experienta cat se poate de placuta si relaxanta. :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.