Avem 86400 de secunde astazi si cum le folosim e tot ce conteaza


Ne punem viata pe pilot automat si alergam zi de zi spre implinirea unor obiective materiale, pentru ca timpul ne ameninta cu nemultumirea de sine daca doar suntem, dar nu avem. Amanam fericirea pentru cand vom fi suficient de frumosi, suficient de pregatiti, suficient de merituosi. Ne ridicam singuri standarde de neatins, iar adevarul este ca nicicand nu vom fi suficient de buni pentru noi insine. Ne cautam implinirea personala  in cele mai gresite locuri, o punem pe seama altor persoane, si nu reusim decat sa ne indepartam din ce in ce mai mult de ceea ce inseamna a trai. Fuga dupa a fi cineva si goana dupa a acumula cat mai mult ne face sa nu mai traim nimic cu adevarat.

Aud zi de zi oameni plangandu-se ca nu au timp. I-as intreba cat timp petrec lucrand la ei. Cat timp aloca zilnic pentru implinirea viselor lor? Cate carti au citit in ultima luna, cate cunostinte noi au acumulat? Dar stiu ca, invariabil, raspunsul este ca intre casa, masa si serviciu visele si implinirile personale nu-si mai gasesc loc.

Avem unitati de masura exacte pentru timp, pentru distanta, pentru greutate. Daca iti doresti un ceas, il poti cumpara de aici. Sau poti sa vezi si alte oferte daca vrei. Dar daca vrei timp, trebuie sa ti-l faci. E chestie de prioritati si de organizare. Atata timp cat nu avem propria ierarhie de valori, atata timp cat nu intelegem ca ceea ce noi numim "timp liber"  se poate metamorfoza in evolutie a propriei persoane si in realizari personale, nu are nicio importanta daca ziua are 24 de ore, sau 48 de ore, sau dureaza cat o saptamana intreaga. Atata timp cat zilele vor trece goale de sens si neproductive, nu ne vom motiva nicicand sa ne pretuim timpul, cu atat mai putin sa-i invatam pe ceilalti sa ni-l pretuiasca. Avem 86400 de secunde astazi si cum le folosim e tot ce conteaza. Fiecare zi este viata noastra in miniatura. Si daca nu facem cate un pas in fiecare zi, peste un an nu o sa fim mai departe.

Cu totii vrem succes. Dar nu toti il vrem foarte tare. Pentru implinirea de sine unii se duc pana la capatul lumii. Pentru altii, nefericirea este mai buna decat nesiguranta. Nu de timp ai nevoie ca sa-ti traiesti visul. Ai nevoie de curaj. E nevoie de curaj sa mergi mai departe. Si e nevoie de curaj sa faci lucrurile diferit.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.